Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Viszonylag magas fehérjetartal...

Viszonylag magas fehérjetartalmú gabonákból ill. gombákból miért nem lesz annyi izomtömeg növekedés mint egyéb forrásokból?

Figyelt kérdés

2023. jún. 12. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
What? Az izomnövekedés rengeteg más faktoron múlik a fehérjebevitel mellett. Egyéb makrotápanyagok, kalóriafogyasztás, edzésprogresszió, aktív/passzív regeneráció, meg még sorolhatnám reggelig. Egyébként meg rengeteg testépítő és erőemelő létezik kimagasló izomtömeggel, úgyhogy a megállapításodat nem tudom, hogy honnan szülted.
2023. jún. 12. 20:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak megakadt a szemem a fent említett élelmiszerek tápérték-táblázatán, de mióta kiírtam a kérdést már rátaláltam "BioGabi" rádiós hanganyagaira s a lényeg szerintem az aminosavprofil amit figyelnem kell, tehát ha kombinálom a különféle forrásokat! 🌻🌾🍄🍯🐝
2023. jún. 12. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Lesz, csak okosan kell kajálni.
2023. jún. 13. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Tévhit, hogy a gombákban sok a fehérje. A növényi forrásokban kevesebb fehérje van, mint a húsban, sajtban, túróban, és igen, a gabonák mellett hüvelyeseket is kellene enni, az aminosavprofil kiegészítése céljából. Csak növényekből is lehetséges elég fehérjéhez jutni és izmot építeni, de mennyiségre többet kell belőlük enni, mint pl. húsból.
2023. jún. 14. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!