Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan vegyem rá a páromat az...

Hogyan vegyem rá a páromat az egészséges életmódra?

Figyelt kérdés

Jelenleg 160cm és 140 kg. És ez nagyon nem egészséges, de őt nem zavarja.

Nem vonhatom meg tőle a kaját,ha elvileg éhes. Nem kezdhetek nélküle kondizni, hátha utánam jön,h akkor ő is akarja, mert én nek tudom hogy kezdjek neki.

Én 155 cm és 50 kg vagyok így ha lett egy kis hasam, mindig lekoplaltam és nem rosszabb az alakom.

De ha ő is koplal, neki már lötyet hasa lenne, nem szép, a koplalás miatt...

2023. máj. 24. 12:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk úgy 100 kiló felé kellett volna szólni...

Ha viszont így ismerted meg, akkor ez van.

2023. máj. 24. 12:53
 12/20 A kérdező kommentje:

Oke akkor a zéro nem hizlal,csak étvagy fokozo.

Na es akkor mit kéne ennie?

2023. máj. 24. 12:55
 13/20 A kérdező kommentje:
130 kg körül ismertem meg. Akkor elkezdtett fogyozni, szoval lehet 110-120 volt akkor, de 130 kg as ismertem meg a sulyat.
2023. máj. 24. 12:56
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Étvágy fokozó sem a zéró üdítő. Ez a párod hibája, nem mindenféle szirszaré, ő az, aki nem bír ellenállni a kísértésnek, hogy egyen.

Kalóriaszámolás, minden nap (de legalább heti ötször) testmozgás, lehetőleg edzés, minimum 1 órás tempós séták. Egészséges ételek, mint teljes kiörlésű/barna péksütik, barnarizs, halak, natúr csirke, zöldségek. Az hülyeség, hogy salátát egyen fogyás miatt, ez nem így működik.

Te se koplalj, mert a szervezeted legközelebb meg fog ijedni, hogy megint nem lesz táplálék, és amikor megint rendesen kezdesz enni, nagyon gyorsan el fogsz hízni, mert a szervezeted tartalékolni akar majd.

Inkább többször egyen kis adagokat. Tízóraira és uzsonnára magok, nyers zöldségek. Ha este nasizni akar, pl. egy kis (sózatlan) mogyoró. Nincs össze-vissza zabálás.

Ehhez nagyon el kéne határoznia magát, nem tudsz mit csinálni, ha nem akar változni.

2023. máj. 24. 13:13
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

Mondjuk én nem most aggódnék, hanem már amikor 80 kilós elkezdtem volna pedzegetni, hogy fogynia kéne.

Ha pedig erre nem volna hajlandó elhagytam volna, ugyanis nem akarok egy hanyag leszrom, magát megbetegítő emberrel együtt élni

2023. máj. 24. 13:21
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Jaj, most olvasom, te 130 kilósan ismerted meg... Oké, ha erre van gusztusod, nem gáz, de akkor nem kell panaszkodni.
2023. máj. 24. 13:22
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

Rávenni nem sok értelme van, neki kell elhatároznia, hogy változtatni kell. Amíg ő nem akarja, csinálhatsz te bármit.

De főzhetsz neki te, hívhatod magaddal gyalogolni, kirándulni, kereshettek valami olyan sportot, ami érdekli, és amiben ki is tart.

Arra kell rávenni, hogy megértse, hogy ez neki árt, rá fog menni az egészsége, az élete, és akarjon változtatni.

2023. máj. 24. 13:36
 18/20 anonim ***** válasza:
33%

Valószínűleg eléggé fogalomzavarban is vagytok, azt sem tudjátok, hogy fogjatok hozzá. Ha normális háziorvosotok van, ő segíthet elindulni az úton, diétás tanácsokat adni.

Egyébként utána kell olvasni (nem Blikk vagy Story cikkeket), közösségi oldalon sok személyi edzőnél vannak étrendi tanácsok, mintaétrendek.

De minden alapja az elhatározás. Ha nektek jó így, akkor sose lesz változás.

2023. máj. 24. 14:36
 19/20 A kérdező kommentje:

Attól még h elhízott lehet csodálatos a belsője, ami meg tetszett nekem. De ahogy egyre több évet töltünk eggyütt észre veszi az ember a másik ember hibáit és kezdi zavarni.

Inkább az egeszsege miatt aggódom, és én segíteni akarok neki, de nem tudom hogyan kéne

2023. máj. 24. 16:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Először kivizsgálás kellene (inzulinrezisztencia/cukorbetegség, pajzsmirigy?), aztán ha kiderül, mi a gond, annak megfelelő diéta - nem kell éheznie. Amit addig is megtehettek, az az, hogy térjen (illetve térjetek) át egyszerű, otthon készített ételekre, minimálisra szorítva a feldolgozott kajákat, csökkentve a cukros-lisztes-étolajos ételeket, növelve a fehérje- és rostbevitelt. Utóbbiak segítik a jóllakást. Az üdítők helyett jó lenne, ha vizet inna, akár növelik az étvágyat, akár nem, jót biztosan nem tesznek. Ne vegyetek otthonra.

A mozgás jó dolog, de nem attól fog lefogyni. Amíg ennyire el van hízva és xarul táplálkozik, nem lesz se kedve, se energiája mozogni. Gondolj bele, mekkora testet cipel...

2023. máj. 27. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!