Mit és mennyit egyen egy 16 éves kamasz lány? Tudnátok étrendet ajánlani?
Figyelt kérdés
2023. márc. 16. 17:39
2/6 anonim válasza:
Minden 16 éves kamasz lányra szerinted van egy univerzális szám? Milyen magas lányról beszélünk? Hány kiló? Milyen a fizikai aktivitása? Mennyi a napi lépésszáma? Milyen ételeket szeret? Milyen a vérképe? Van-e valami ételintoleranciája? Meg még úgy százezer kérdés.
3/6 A kérdező kommentje:
173 cm és jelenleg 50-51 kg. Fontos megjegyezni hogy anorexiás voltam. Eddig olyan 1800-2000 kalóriával elvoltam, súlyt is tartottam/tartok több mint 3 hete viszont az elmúlt napokban extrém nagy az étvágyam és lemegy 3000 kalória is. Nagyon kívánom az édességeket. Amikor suli van elég aktív vagyok, gyalog megyek oda vissza a suliba ami 4 km kb. Van hogy többet is gyaloglok ennél. Heti 2x 60 perc spinning edzés. Plusz még a tesi órák ha az számít.
Milyen ételeket fogyasszak hogy ne legyek éhes, és nagyjából hány kalóriát?
2023. márc. 16. 17:59
4/6 anonim válasza:
Ne számlálj kalóriát, mert akkor az arra utal, nem csak nervosás voltál, hanem még mindig benned van...
Egyél változatosan, figyelj a tápanyagokra
5/6 anonim válasza:
Tudok segíteni pár dologban, írj nyugodtan.
6/6 anonim válasza:
Kérd dietetikus segítségét, de a súlyod alapján szerintem még híznod kellene. Általánosságban: minél kevesebb hozzáadott cukrot és fehér lisztet tartalmazó élelmiszer. Ami kell: lassú felszívódású szénhidrátok (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérfélék, zabpehely, köretként barna rizs vagy árpagyöngy stb.), hüvelyesek, nyers zöldségek és gyümölcsök, nem szétfőzött zöldségek (krémleves vagy sűrű zöldségleves, főzelék saját magával sűrítve, párolt zöldség köretként), jó minőségű fehérje (sovány húsok, hal, sovány sajt, tojás, natúr joghurt, kefír stb.), olajos magvak. Édességként inkább "egészséges" alternatívákat egyél, gyümölcsök, natúr joghurtba kevert kevés lekvár vagy gyümölcspüré, smoothek (ebbe tudsz nyers zöldséget is belecsempészni), túró gyümölcsökkel, fekete csoki stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!