Mit tegyek, ha szorongok és utálok étteremben enni, szinte nem is bírok?
Nem azért, mert zavar, ha enni látnak. Az nem érdekel. Egyszerűen szorongó típus vagyok, itthon is és csak akkor tudok enni, ha nézek valami filmet és nem figyelek az evésre. De az étteremben ez nem megy. Ráadásul ott mindenki bszogat, hogy miért csak túrom a kaját. Ilyenkor hazahozatom és itthon megeszem. Sajnos, ma is kell mennem, párom mamája szülinapja alkalmából és már most ezen görcsölök. Ilyenkor attól félek, hogy evés közben hirtelen el megy az étvágyam, ki kell köpnöm valamit, mert eléggé válogatós is vagyok. Nem az van, hogy nem akarok enni, hanem nem bírok. Összeszorul a torkom, nincs nyálam és undorodok az ételtől ilyen szituációkban.
Tudom, pszichológus, de a MAI napra kéne megoldás. 🥺
Ha normális a párod családja, akkor esetleg bedobhatod az őszinteség-kártyát. Bocs, gyerekkori trauma miatt szorongok a nyilvános kajálástól, már szakembert keresek, segíteni csak azzal tudtok, ha nem erőltetitek. Pont azért mondom el nektek, mert nem akarok rágörcsölni, amúgy a legutóbbi összcsaládi evészeten pont ez történt. Akkor még nem ismertük egymást ennyire, ezért nem voltam őszinte, de szeretném, ha tudnátok, hogy nem az étellel van baj, legutóbb is amit hazavittem, az tök jó volt.
Ha ezt nehezen meséled el, akkor esetleg opció lehet, hogy a párod viszi a szót, te meg csak bólogatsz.
Mert annak van egy “asztalhoz ülünk és eszünk feeling érzete”
Amúgy megóv ettől a párom, mi sosem járunk étterembe, de a családot nem lehet teljesen kizárni. Értitek?
Mindegy, megpróbálok valamennyit enni. Lassan készülődni kell. Azért köszi a válaszokat!
"de a családot nem lehet teljesen kizárni. Értitek?"
. Én értem. És Te érted, hogy nem csak étteremben lehet találkozni?
Ezzel most nem azt mondom, hogy át kellene szervezni a születésnapot, hanem hogy nem tragédia, ha Te nem mész el. De ha ennyire rágörcsölsz, akkor nehéz elmagyarázni.
Hírtelen az jutott eszembe, hogy lehet, hogy majdnem anorexiás vagy. Találtál erre egy kiválló trükköt, film nézéssel vonod el a figyelmed az evésről.
Zseniális vagy :)
Persze lehet tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!