Gluténérzékenyek mit ehetnek egy étteremben?
Van köztünk egy friss gluténérzékeny személy. Étteremből szeretnénk rendelni. Az lenne a kérdés, hogy a következő fogás megfelelő lehet-e számára:
Snidlinges tejfölben érlelt csirkemell rostlapon kérgesítve, pirosra sült burgonyával, kevert salátával
(Snidlinget finomra vágjuk és tejföllel összekeverve a csirkemellre kenjük. Fűszerezzük és kevés olajon pirosra sütjük. Héjában sült cikk burgonyával és kevert salátával tálaljuk)
Ha esetleg nem lenne ez jó választás számára, mit ajánlanátok amit egy sima (nem gluténmentes étteremből) rendelhetnénk neki? Teljesen alap kaják is megfelelőek lennének ( natúr csirke, salátával?).
Előre is köszönöm a válaszokat!
Figyelj. Csak arra lehet biztosan rámondani hogy gluténmentes, amit az étterem annak tüntet fel. Egy csomó fűszerben van glutén, és azt nem tudhatod, hogy a natúr csirkemellet mivel fűszerik.
Tehát ha biztosra akarsz menni, akkor megnézed vagy megkerdezed az étteremben, hogy milyen gluténmentes ajánlatai vannak.
szia :)
érdemes vagy őt megkérdezni ilyenkor, vagy mikor rendeltek, gyakran étlapokon feltüntetik az allergéneket :)
ha pedig felsorolják a dolgokat, amiket tartalmaz, neten könnyű utánanézni
Igen, próbáltam volna olyan helyet keresni, ahol tudok gluténmentes frissensültet rendelni. De szinte semmit sem találtam. (Kispestre szeretnék rendelni.)
Van esetleg valami bevált hely, amit tudtok ajánlani?
De természetesen utánakérdezek az étteremben is!
Köszi az eddigi válaszokat! :)
Hagyományos étteremben lényegében semmit, mert minden összeszennyeződik gluténnal.
Én is rendeltem már "gluténmentesnek feltüntetett" salátát az étteremben... hmmm, jó kis görcsöket okozott már aznap délután, azt hittem, meghalok. Szóval azóta ami nem jelölten gm, 100% elkülönített konyhával, ott nem eszek semmit.
Akkor lesz gluténmentes egy kész étel, ha az alapanyagok és a készítés körülményei is azok voltak. Egy sima étteremben ezt csak ritkán tudják produkálni. Ha még rendeltek, akkor keressetek teljesen gm éttermet vagy kiszállítót.
A burgonya, a rizs és a kukorica ehető gluténmentes diétában, nem indítják be az autoimmun reakciót. Ha nem így kenne, akkor az életben nem lennének negatív laboreredményeink. De vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!