Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gluténérzékenységhez aki ért,...

Gluténérzékenységhez aki ért, segítene?

Figyelt kérdés

Hello,

Szóval. Ételérzékenység gyanújával elmentünk laborba IgG alapú intolerancia tesztet csináltatni. Előtte direkt nem diétáztam.

Az jött ki, amire először nem is gondoltam volna: tejfehérje lett pozitív.

Glutén, búza, rozs, zab stb mind mind negatív lett. Mikor elvittem a házidokimnak, azt mondta oké, a tejet hagyjuk akkor, meg mindent ami tejtermék, de hogy IgA transzglutemináz is kellene.

Kérdésem: ahogy utána olvastam azt találom, hogy az IgA teszt kb 90%-os valószínűséggel, az IgG hasonló pontossággal lövi be az eredményt. És azt szokták IgG-re küldeni, akinek rejtett érzékenysége van, mert hogy az akkor kimutatja. Szóval negatív IgG-vel is érdemes IgA-t nézni?

Lehet kicsit kusza ez így :D de köszi, ha tudsz segíteni!

2020. szept. 15. 16:57
 1/1 Ikonstar ***** válasza:

Jó régen kérdezted, de hátha most is segít a válasz.

Az IgG intoleranciatesztek nem jók semmire. Azokra hozzáértő orvos nem küld senkit és nem is adnak rá hivatalos diagnózist.

A gluténérzékenységhez valóban az egyik alap a transzglutamináz IgA, és IgA hiány esetén a tanszglutamináz IgG. Mellettük lehet EMA IgA és EMA IgG értékeket is nézetni.

2021. ápr. 27. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!