Gluténérzékenységhez aki ért, segítene?
Hello,
Szóval. Ételérzékenység gyanújával elmentünk laborba IgG alapú intolerancia tesztet csináltatni. Előtte direkt nem diétáztam.
Az jött ki, amire először nem is gondoltam volna: tejfehérje lett pozitív.
Glutén, búza, rozs, zab stb mind mind negatív lett. Mikor elvittem a házidokimnak, azt mondta oké, a tejet hagyjuk akkor, meg mindent ami tejtermék, de hogy IgA transzglutemináz is kellene.
Kérdésem: ahogy utána olvastam azt találom, hogy az IgA teszt kb 90%-os valószínűséggel, az IgG hasonló pontossággal lövi be az eredményt. És azt szokták IgG-re küldeni, akinek rejtett érzékenysége van, mert hogy az akkor kimutatja. Szóval negatív IgG-vel is érdemes IgA-t nézni?
Lehet kicsit kusza ez így :D de köszi, ha tudsz segíteni!
Jó régen kérdezted, de hátha most is segít a válasz.
Az IgG intoleranciatesztek nem jók semmire. Azokra hozzáértő orvos nem küld senkit és nem is adnak rá hivatalos diagnózist.
A gluténérzékenységhez valóban az egyik alap a transzglutamináz IgA, és IgA hiány esetén a tanszglutamináz IgG. Mellettük lehet EMA IgA és EMA IgG értékeket is nézetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!