Gluténérzékeny vagyok. Szerintetetek így lehetne fogyasztani (ritkán) glutént tartalmazó ételeket?
Létezik glutén bontó enzim, ami elvileg teljes mértékben le tudja bontani a glutént, de nem merik vállalni a felelősséget az igazolt cölikáiásokért.
Ha mondjuk beveszek a tablettából kettőt, fogyaszthatok egy minimális glutént?
Igazából már többször volt olyan, hogy fogyasztottam véletlenül glutént és semmi tünetem nem lett.
Egyszer egy pizzériában gluténmentes pizzát rendeltem és mikor kihozták, véletlenül összekeverték a barátom gluténos pizzájával. Elkezdtem enni, igazából azon kívül, hogy meglepően jónak éreztem, nem vettem észre semmit. Nemsokkal később rohant a pincér szólni, hogy összecserélte a pizzákat, de már addigra egy fél szeletet megettem. Szerencsére semmi bajom nem lett tőle.
Ez a te döntésed. Olvass utána, milyen kockázatokkal jár, aztán dönts.
Én baromi rosszul vagyok tőle; ki vagyok száradva, levert vagyok, puffadok, megy a hasam, felerősödik a psoriasisom. Nekem nem éri meg. Plusz ugye pusztulnak a bélbolyhok.
Elméleti síkon nem lehetne. De én is gluténérzékeny vagyok hivatalosan és ha nem túl gyakran eszek gluténos kaját semmi bajom.
pl. hetente eszek 1-2 pizzát. Én is így kezdtem mint te és fokozatosan kitapasztaltam mi az a mennyiség amit simán tolerál a szervezet.
Ez már már kb.20éve így van és zéró probléma.
Szóval, ez valószínű egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!