Étterembe nagyon bunkóság saját ételt vinni és azt enni, míg a társaság többi része normálisan rendel?
Nemrég kaptam meg hosszú évek után a diagnózist, ételérzékenységben szenvedek, kaptam egy nagyon hosszú listát, mit nem ehetek.
Nyaralni fogunk menni, 10 fős társasággal és étteremben terveznek a többiek ebédelni. Megértem, hogy nyaralás alatt nincs kedvük főzni, nekem viszont nincs választásom, bár szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel kevés ételt tudok megenni, így nem kell sokat variálni a kajáimon és gyorsan meg is vagyok velük. Ha én ezt dobozban elviszem az étterembe és azt eszem, megszólnának a pincérek, hogy itt ezt nem fogyaszthatom?
Mielőtt még kérdés, az a legbiztonságosabb, ha tudom, látom, mi van a kajámban, az étteremben nem tudják 100%-osan biztosítani a mentességet (olyan összetevőkre is érzékeny vagyok, ami adalékanyag, és nagyon ritka, hogy valakinek baja lenne tőle, nekem sajnos van). Vagy ilyenkor mi a megoldás? Egyek én külön a szálláson, az étteremben meg kérjek egy pohár vizet?
Minek hurcolászod az étterembe a kajádat, és főleg miben? Ebben a kánikulában elég hamar megromlik minden!
Megfőzöd, megeszed ott helyben.
#2 Ez nem teljesen így működik, ugyan feltüntnek dolgokat de vannak érzékenységek, tipikusan pl mogyoró ahol elég már az hogy a konyhában azzal dolgoznak és előjöhet az allergiád.
Kérdező:
Csak úgy nem veheted elő a kajádat mert ki fognak dobni. Azt tudod esetleg tenni hogy elmagyarázod a helyzetet a pincérnek és megkérdezed hogy probléma -e hogyha a saját ételedet eszed meg. De azt is el kell fogadnod ha nemet mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!