Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Étterembe nagyon bunkóság...

Étterembe nagyon bunkóság saját ételt vinni és azt enni, míg a társaság többi része normálisan rendel?

Figyelt kérdés

Nemrég kaptam meg hosszú évek után a diagnózist, ételérzékenységben szenvedek, kaptam egy nagyon hosszú listát, mit nem ehetek.

Nyaralni fogunk menni, 10 fős társasággal és étteremben terveznek a többiek ebédelni. Megértem, hogy nyaralás alatt nincs kedvük főzni, nekem viszont nincs választásom, bár szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel kevés ételt tudok megenni, így nem kell sokat variálni a kajáimon és gyorsan meg is vagyok velük. Ha én ezt dobozban elviszem az étterembe és azt eszem, megszólnának a pincérek, hogy itt ezt nem fogyaszthatom?

Mielőtt még kérdés, az a legbiztonságosabb, ha tudom, látom, mi van a kajámban, az étteremben nem tudják 100%-osan biztosítani a mentességet (olyan összetevőkre is érzékeny vagyok, ami adalékanyag, és nagyon ritka, hogy valakinek baja lenne tőle, nekem sajnos van). Vagy ilyenkor mi a megoldás? Egyek én külön a szálláson, az étteremben meg kérjek egy pohár vizet?

2022. aug. 9. 09:15
1 2
 1/19 anonim válasza:
97%
Szerintem kicsit bunkóság az étteremben azt a kaját enni amit főztél, de ha tényleg ennyire érzékeny vagy sok dologra, akkor ez a legjobb megoldás.
2022. aug. 9. 09:26
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Kibacnak mint a xart. Egyébként mindenhol fel kell tüntetni, hogy adott étel mit tartalmaz, és normális helyen lehet szólni a személyzetnek, és segítenek, hogy van-e a feltételnek megfelelő fogás.
2022. aug. 9. 09:28
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Nagy bunkoság, ha egyáltalán nem raknak ki teljes társasággal.keress veled komoatibilis éttermet vagy a többiek se egyenek ott
2022. aug. 9. 09:29
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem beszélj előre az étterem munkatársával, mondd, hogy jön egy x fős társaság, akik náluk fogyaszt, neked viszont van ez az egészségügyi problémád, figyelembe tudják-e venni. Szerintem így korrekt, ha ebbe belemennek, akkor jó nyaralást neked ott!
2022. aug. 9. 09:34
 5/19 qkker1 ***** válasza:
40%

Minek hurcolászod az étterembe a kajádat, és főleg miben? Ebben a kánikulában elég hamar megromlik minden!

Megfőzöd, megeszed ott helyben.

2022. aug. 9. 09:37
 6/19 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudom mi az, amit főznél magadnak, de rendeld az étteremben és akkor nem lesz bunkóság. Meg lehet beszélni előre, hogy el tudják-e készíteni azt a valamit úgy, ahogy neked kell. Meg azért gondolom csak van olyan étel, amit ehetsz, mert egyetlen hozzávalójára sem vagy érzékeny.
2022. aug. 9. 09:42
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

#2 Ez nem teljesen így működik, ugyan feltüntnek dolgokat de vannak érzékenységek, tipikusan pl mogyoró ahol elég már az hogy a konyhában azzal dolgoznak és előjöhet az allergiád.

Kérdező:

Csak úgy nem veheted elő a kajádat mert ki fognak dobni. Azt tudod esetleg tenni hogy elmagyarázod a helyzetet a pincérnek és megkérdezed hogy probléma -e hogyha a saját ételedet eszed meg. De azt is el kell fogadnod ha nemet mondanak.

2022. aug. 9. 09:45
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Kit izgat, hogy bunkóság-e? Amíg a grillezett 2 fajta zöldség amit el tudnak készíteni mentesen, addig nem pnaszkodhatnak. Nekünk is van a családban olyan, aki semmit nem tud megenni ilyen helyen, muszáj vinnie magával. Sosem problémáztak még ezen az étteremben
2022. aug. 9. 09:47
 9/19 anonim ***** válasza:
93%
Meg kell kérdezni előre az éttermet, hogy fogyaszthatsz-e saját ételt a helyzet fényében. Ha nemet mondanak, el kell fogadni. Ha megengedik, akkor is illik legalább az italt, egy pohár vizet vagy mást, amit meg tudsz inni onnan rendelni.
2022. aug. 9. 09:53
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem bunkó dolog, de ilyen helyben fogyasztó helyeken kidobnak ha nem rendelsz semmit. Nem ülhetsz ott fogyasztás nélkül. Legalább kérj egy kávét, üdítőt vagy bármit. Engem nagyon régen a westend egyik édesség standjától küldött el a nő, mert ki volt rakva sok szék és asztal, leültem picit, de rögtön jött is oda hogy kérek e valamit, mondtam hogy nem, erre ha megkérhetném menjen el innen, mert a vásárlóknak fenntartott hely. Közben a 20 asztalból egyiknél se ült senki, csak én.
2022. aug. 9. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!