Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha szorongok és...

Mit tegyek, ha szorongok és utálok étteremben enni, szinte nem is bírok?

Figyelt kérdés

Nem azért, mert zavar, ha enni látnak. Az nem érdekel. Egyszerűen szorongó típus vagyok, itthon is és csak akkor tudok enni, ha nézek valami filmet és nem figyelek az evésre. De az étteremben ez nem megy. Ráadásul ott mindenki bszogat, hogy miért csak túrom a kaját. Ilyenkor hazahozatom és itthon megeszem. Sajnos, ma is kell mennem, párom mamája szülinapja alkalmából és már most ezen görcsölök. Ilyenkor attól félek, hogy evés közben hirtelen el megy az étvágyam, ki kell köpnöm valamit, mert eléggé válogatós is vagyok. Nem az van, hogy nem akarok enni, hanem nem bírok. Összeszorul a torkom, nincs nyálam és undorodok az ételtől ilyen szituációkban.

Tudom, pszichológus, de a MAI napra kéne megoldás. 🥺

2023. febr. 25. 11:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
62%
Ne menj etterembe.
2023. febr. 25. 11:21
 2/24 A kérdező kommentje:
Ez ma nem opció.
2023. febr. 25. 11:22
 3/24 anonim ***** válasza:

Ne menj el.

Ha mindenképpen el kell menned, akkor mond azt, hogy nem érzed jól magad, hányingered van, rendetlenkedik az epéd...... és inkább nem eszel

2023. febr. 25. 11:23
 4/24 anonim ***** válasza:
A párod tud erről? Ha nem, akkor el kellene mondanod, hogy legyen támaszod.
2023. febr. 25. 11:24
 5/24 anonim ***** válasza:
71%
Megpróbálod, de nem görcsölsz rá, hiszen ha nem jön össze, akkor majd azt mondod, hogy valahogy rossz a gyomrod az utóbbi pár napban, azt hitted, rendbejöttél, de most megint mintha éreznéd, és nem akarsz kockáztatni. Viszont nagyon finom a kaja, ha lehet, akkor becsomagoltatnád, és megpróbálkoznál vele este/otthon.
2023. febr. 25. 11:24
 6/24 A kérdező kommentje:

Tud róla a párom és ő is ezt a tanácsot adta. De legutóbb, egy családi kajáláson, novemberben már bedobtam a “nincs étvágyam” kártyát. Akkor is 2-3 falatot ettem. Egy fancy étterembe vittek, gondolom, azt hitték, hogy nem felel meg nekem az étel. Pedig fincsi volt, hazahozva betoltam az egészet. De ha tudom, hogy “enni kell”, mármint a “most leülünk az asztalhoz és eszünk” nálam sosem működött.

Kiskoromban nagyon rossz evő gyerek voltam, nagyon idegeskedett emiatt az anyukám, így már én is állandóan sírógörcsöket kaptam ha csak közeledett az ebéd, vagy asztalhoz ültetett. Szerintem innen ered. Azóta persze megildom magamnak, csakis tv, gép előtt eszek, nem érdekel, hogy nem illik, de így legalább tudok.

2023. febr. 25. 11:28
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez a problémám, nagyon szorongok, ha mások előtt kell ennem és szerencsétlenségemre az egész család imád étterembe járni, elég gyakori program. Nekem is nehezen megy le a falat, sokszor bokákolnom kell az erőlködéstől. Az egyetlen ami működik nálam, ha előtte kikérek valami rövidet, az valamelyest oldja a szorongásom.
2023. febr. 25. 11:29
 8/24 anonim ***** válasza:
71%
Attól tartok, itt komolyabb a gond... A mai napra is nehéz bármit mondani, mert eleve a szitu ellen kellene neked valami. Az felmerült bennem, mint kérdés, hogy ha tudják, hogy ezzel gondjaid vannak, akkor miért kell étterembe szervezni az étkezést és "kötelezni" téged a részvételre.
2023. febr. 25. 11:32
 9/24 A kérdező kommentje:
Ők nem tudják, csak a párom. És én kértem, hogy ne mondja el nekik. Kb ennyi. Amúgy elég sokszor ellógunk előle. A szülei szinte minden hétvégén ott esznek. De nem is az étteremmel van a baj, rosszul fogalmaztam. Hanem a “leülünk az asztalhoz és akkor kaja van”-dologgal. Ha házhoz hívnának, és otthon főzne az anyukája, azzal is ilyen gondom lenne.
2023. febr. 25. 11:34
 10/24 A kérdező kommentje:
És amúgy már érzem, hogy a gyomrom “éhes”, korog és kívánja a kaját, de a torkomban van egy ilyen “gát”, ha így kell enni.
2023. febr. 25. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!