Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más is kipróbálta már, hogy...

Más is kipróbálta már, hogy egyáltalán nem eszik csokit? Én megundorodtam tőle.

Figyelt kérdés

Sosem voltam nagy csokievő, sőt a csokin kívül mindig is utáltam a tortákat, a sütik nagy részét nem ettem meg, amit meg szeretek, azt valahogy sosem kívánom.

Egyedül a csokit ettem mindig is, persze azt sem vittem túlzásba, naponta/kétnaponta egy sor milkát ettem és ennyi.

Viszont lassan két hete nem ettem semmi csokit, vagyis próbáltam, de egy falat után valami megmagyarázhatatlan kedvtelenség jött rám, hogy én azt nem akarom a gyomromban tudni…

Ettől függetlenül a napi cukor megvan, főként gyümölcsökből, na meg nagy kávés vagyok, nekem az az édesség. Egy erős, dupla adag kávéba 5 cukrot is beleteszek, viszont más cukros dolgot nem fogyasztok, üdítőket sem szeretem.

Lehet teljesen elszoktam a csokitól?

Nyilván lesz még olyan, hogy megkívánom, csak szokatlan, hogy ennyire nem esik jól.

2023. febr. 10. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehát az a kérdés, hogy meg lehet-e undorodni adott élelmiszerektől? Akkor a válasz értelemszerűen az, hogy igen.
2023. febr. 10. 14:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Pontosabban arra volnék kíváncsi, hogy egy olyan élelmiszertől meg lehet-e undorodni, amit alapjáraton mindig is szerettem.

Illetve ehhez hasonló tapasztalatok is érdekelnek.

2023. febr. 10. 15:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Gyerekkoromban imádtam a sertés húst, karajt ettem tarjával minden héten ötször. Aztán egyetemista koromban valami eltört, vagy nem tudom, és azóta már jó pár éve meg nem tudnám enni a disznót. Ha csak megérzem az ízét, elmegy az étvágyam. Hogy mi történt, nem tudom.
2023. febr. 10. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a csoki fellángolás szerű. Van, hogy rám jön, pár napig kitart, aztán van, hogy hónapokig semmi késztetésem, hogy egyek csokit/csokis dolgot.

Egy másik példa: a Marmite-ot nem bírtam megenni évekig, az első megízlelésre is már undorodtam. Aztán az akkori párom olyan jó étvággyal ette a szendvicsét, hogy elkuncsorogtam Tőle, és akkor tök jól esett. Azután majdnem mindent azzal ettem :D Fordítottan is igaz.

2023. febr. 10. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 1évbe max 1szer eszek csokit utálom a csokikat a süteményeket anyáék inkább elvisznek velneszelni vagy moziba vagy mekibe vagy állatkertbe azért mert tudják hogy a tortának nem tudnék örülni mert nem eszem meg semien süteményt nem eszek meg max almás pitét söt tavaj születés napomra azt mondtam anyának hogy almás pitét csináljon szülinapomra. 😄😄😄😄😄 az az egy amit meg eszek... azok kivül semmien süteményt nem eszek meg.
2023. febr. 12. 23:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez mindkét irányba működik...

Volt már olyan étel amit fiatalabb koromban imádtam (mint például közel minden! édesség) de már csak nagyon ritkán fogyasztok akkor is nagyon keveset...vagy semennyit...

De van olyan étel is amitől akkoriban umdorodtam, azóta meg kifejezettem megszerettem (pl.: töltött káposzta)

2023. jún. 1. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!