Mitől lehet valaki finnyás?
Egész kicsi korom óta rengeteg mindennel etettek a szüleim, babaként, kisgyerekként sok mindent megettem, aztán finnyás lettem.
Amiket megeszek: csirke mell, comb, de a combot csak ropogósra sütve, a mellet pedig rantva, vagy sütve, de csak akkor ha ki van klopfolva, másképp undorítóanak érzem, hogy rágjam a vaskos húst. Meg még tészta között, sajtos, vagy paradicsomos szószban eszem a csirkemellet, de azt is csak úgy, ha apróra van vágva.
Akkor sertésből csak a karaj, szintén rántva, vagy tekercsben (cordon blue, vagy bármivel töltött), vagy comb tokányba, de azt csak tarhonyával és csak akkor, ha puha, nem rágós a husi. Aztán a hal. Halat csak rántva, sütve és csak szálka, pikkelymentes filét.
Marhát soha.
Köret; tészta, rizs, krumpli (hasáb, sült, püré), tarhonya, párolt zöldség (karfiol, brokkoli, zöldbab, répa)
Aztán ugye a szokásos pizza, palacsinta, hamburger az jöhet...
Még kaják amiket nagyon szeretek: paradicsomos tészta, milánói makaróni, penne carbonara, rakott krumpli.
De a darálthústól pl undorodok. Lehet az bolognai, fasírt, vagy bármi, undorodok tőle. A hamburgert is csirkével eszem.
Levesek: csak csontleves májgombóccal, vagy cérnametélttel. Répa lehet benne.
Főzelékek: tök & zöldbab jöhet
Rántott karfiol, brokkoli- ezt is szeretem még.
És kb ennyi az, amennyit megeszek. A tipic magyar kaják közül csak a lángost. A pörkölt, gulyás, hortobágyi, paprikás krumpli mind undorító számomra. Megkóstoltam már, de azt is elképzelni undorító, hogy olyat egyek, amit nem szeretek, vagy nem tartozik az itt felsorolt kedvenceim közé.
Mitől lehet ez? Mint mondtam, a szüleim etettek mindennel, akkor mitől vagyok ennyire válogatós és kriminális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!