Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon finnyás vagyok, szinte...

Nagyon finnyás vagyok, szinte semmit sem eszek meg, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Mindig is finnyás voltam.2 féle levest eszek meg,a húslevest és tojáslevest,a húslevest csak akkor ha csak tészta van benne.Semmilyen főzeléket nem eszek meg.Nem eszek olyan ételeket amiben,van zöldség,gyümölcs,tejföl,túró,esetleg magvak...Gondolom ezek után jön a kérdés,hogy akkor mit eszek meg.Zöldséget,gyümölcsöt csak nyersen eszem meg.Húsokat ,tésztaféléket,krumplipürét,sült krumplit,rizst.Szószt vagy valamit csak akkor ha sima húsos,semmi más nem mehet bele.Szülők,nagyszülők mindig mondják ,hogy legalább kóstold meg,meg hogy mit főzzenek nekem.Senki nem érti meg ,hogy nem tudom lenyelni azt amit nem szeretek.Ha sikerül lenyelni ,akkor meg rosszul vagyok tőle.Mindenki azt mondja,hogy pedig olyan finom ,miért nem eszed meg ?Hát ezért mert nekem nem ízlik,nem tudom megenni.Mitől lehet ez ?Van valaki aki egy cipőben jár velem ?

2016. nov. 17. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Azért vagy ilyen, mert túl jó dolgod van! Tipikus civilizációs betegség!

Gondolj bele, hogy ha egy erdőben élnél, és azt ennéd, amit találsz, nem lennél rosszul minden második gyümölcstől, meg nem válogatnál, különben éhen halsz!

Nekünk bevált erre az, hogy megtanult a gyerek főzni! Valahogy az az étel, amit ő készített el, az lecsúszott, és nem volt vele gond. Egy ideig azt főzött, amit akart, és addig megevett, de azért egy idő után elkezdett kísérletezni. És végére felkerült az étlapra a gomba és a máj is, a két legnagyobb mumus. :)

2016. nov. 17. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, azokból is lehet egészségesen és változóan táplálkozni, ha csak a húsokat, és a rizst veszem alapul. Főleg, hogy nyersen zöldség és gyümölcs is mehet.

Mitől lehet? Sok mindentől. Kiskorban nem ismertettek meg veled elég ízt. Szimplán kényes vagy. Fóbiáid vannak, és bemagyarázod magadnak.

Mit lehet tenni? Szerintem ilyen választékból, mint írtam simán megoldható az étkezés. Nem kell magyarázkodni sem, főleg nem a családodnak. Nem szereted, kész.

2016. nov. 17. 18:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Te inkább válogatós vagy.Finnyás az, aki a szép, finom ételt sem eszi meg, ha mondjuk, más készítette.Na én például sok mindent megeszek, nem nagyon válogatok, kivétel a zsírban tocsogó, túl tömény, túl húsos ételek.De például vendégségben szinte soha sehol semmit nem eszek meg szivesen.Nagyon kevés embertől fogadok el ételt.Mondjuk, láttam is már cifra dolgokat mások konyhájában, higiéniai szokásaiban, tehát szerintem nem olyan extrém dolog ez...
2016. nov. 17. 18:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Biztos jól keresnek a szüleid , emiatt megengedhetik maguknak , hogy rád hagyják ezt a dolgot...nálam kis koromban az volt amit elém tettek, ha nem tetszett nem ettem.. viszont a nap végére kéntelen voltam megenni. (Ezt csak a főtt ételekre írom.)
2016. nov. 17. 18:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Sok mindent megettem kiskoromban,de azokra már rá sem bírok nézni.Mindig mondják,hogy majd megszereted ha felnőtt leszel,meg egyéb.Valahogy úgy vagyok vele ,hogy inkább éhen halok,mint hogy megegyem.Még a hamburgert sem szeretem,de nem is baj.Nem bírom,ha különböző ízek össze vannak keverve.Pl.:Hamburger...Hátha egyszer kinövöm.
2016. nov. 17. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Pedig valamennyire igaz, a "majd megszereted" dolog csak más szavakkal; az ízlelőbimbók mindig fejlődnek és az ízlelés is. Tehát próbálkozz néha azért egy-egy nyalással valamiből. :)
2016. nov. 17. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
En is ilyen voltam, csak en hust es zoldseget sem ettem... aztan olyan 16 eves korom korul csoda tortent es egyre tobb mindent megettem. Ha elkezdesz fozni az tenyleg jo, en 9 eves korom ota sutok/fozok, sok mindent igy szerettem meg. Pl brokkoli, maj, gomba
2016. nov. 17. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Ízlés, ezen nem lehet sokat magyarázni...

Mivel rendesen tudsz enni abból, amit szeretsz (jó, azért kizárólag még a hús-rizs-tészta-zöldség sem elég, de tényleg lefedi a legtöbb tápanyagot, ami kell), nem aggódnék emiatt. Én sem eszem olyat, ami nekem nem szimpatikus, s én kevesebb dolgot eszem meg, mint te (bár vendégségben nincs velem nagy baj, ott rugalmasabb vagyok. ízleni pedig sok dolog ízlik, több, mint gyermekkoromban).

Úgyhogy nem látom a problémát, bár tény, hogy vannak emberek, akiket zavar, ha valaki nem eszik meg egyes dolgokat. Nagynénémet az is zavarja kissé, hogy bizonyos étkezések nálam nincsenek, mindig el kell mondanom, hogy nem, én ilyenkor nem eszem.

Nem tudom, hány éves vagy, a magadra főzés valóban nem egy rossz ötlet, bár ha gyakran van otthon hús, krumpli és a többiek, akkor nem gond. A zöldségeknél direkt egyszerű, nem kell főzni, megfogod, megeszed. Amúgyis úgy a legértékesebb általában.

2016. nov. 17. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!