Nagyon finnyás vagyok, szinte semmit sem eszek meg, mitől lehet ez?
Azért vagy ilyen, mert túl jó dolgod van! Tipikus civilizációs betegség!
Gondolj bele, hogy ha egy erdőben élnél, és azt ennéd, amit találsz, nem lennél rosszul minden második gyümölcstől, meg nem válogatnál, különben éhen halsz!
Nekünk bevált erre az, hogy megtanult a gyerek főzni! Valahogy az az étel, amit ő készített el, az lecsúszott, és nem volt vele gond. Egy ideig azt főzött, amit akart, és addig megevett, de azért egy idő után elkezdett kísérletezni. És végére felkerült az étlapra a gomba és a máj is, a két legnagyobb mumus. :)
Amiket leírtál, azokból is lehet egészségesen és változóan táplálkozni, ha csak a húsokat, és a rizst veszem alapul. Főleg, hogy nyersen zöldség és gyümölcs is mehet.
Mitől lehet? Sok mindentől. Kiskorban nem ismertettek meg veled elég ízt. Szimplán kényes vagy. Fóbiáid vannak, és bemagyarázod magadnak.
Mit lehet tenni? Szerintem ilyen választékból, mint írtam simán megoldható az étkezés. Nem kell magyarázkodni sem, főleg nem a családodnak. Nem szereted, kész.
Ízlés, ezen nem lehet sokat magyarázni...
Mivel rendesen tudsz enni abból, amit szeretsz (jó, azért kizárólag még a hús-rizs-tészta-zöldség sem elég, de tényleg lefedi a legtöbb tápanyagot, ami kell), nem aggódnék emiatt. Én sem eszem olyat, ami nekem nem szimpatikus, s én kevesebb dolgot eszem meg, mint te (bár vendégségben nincs velem nagy baj, ott rugalmasabb vagyok. ízleni pedig sok dolog ízlik, több, mint gyermekkoromban).
Úgyhogy nem látom a problémát, bár tény, hogy vannak emberek, akiket zavar, ha valaki nem eszik meg egyes dolgokat. Nagynénémet az is zavarja kissé, hogy bizonyos étkezések nálam nincsenek, mindig el kell mondanom, hogy nem, én ilyenkor nem eszem.
Nem tudom, hány éves vagy, a magadra főzés valóban nem egy rossz ötlet, bár ha gyakran van otthon hús, krumpli és a többiek, akkor nem gond. A zöldségeknél direkt egyszerű, nem kell főzni, megfogod, megeszed. Amúgyis úgy a legértékesebb általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!