Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan egyek egészségesen?

Hogyan egyek egészségesen?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon nem figyeltem oda a táplálkozásomra, meg úgy őszintén soha senkitől nem tudtam megtanulni. Viszont úgy döntöttem, hogy szeretnék jól enni. Honnan tanulhatom meg ezt? Mivel érdemes kezdeni? Betegségeim nincsenek, de a zsíros ételeket nem annyira bírom, a cukros ételektől/italoktól pedig kipattogok.
2023. jan. 14. 15:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Kerüld a telített/transz zsírokat, a hozzáadott cukrokat, az ultrafeldolgozott élelmiszereket, a mesterséges adalékanyagokat. Részesítsd előnyben a zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket, teljes kiörlésű gabonákat, olajos magvakat, akár a halakat, sovány húsokat. Ennyi! Ennél sokkal többet nem jelent az egészséges étkezés fogalma, dietetikailag legalábbis biztosan nem. A Nők Lapjás "top 10 egészséges szuperétel" típusú cikkeket pedig engedd el.
2023. jan. 14. 15:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Figyelj nincs egészséges vagy egészégtelen étel, minden a mennyiségen múlik és persze arra kell oda figyelned ,hogy a kajálásod mellet eleget mozogj mert élhetsz te szuper egészséges zöldségeken, húsokon ha mellette semmit nem mozogsz úgyanúgy elhízol mintha csak mekis kaján élnél!

Amugy reggelire egyél inkább szénhidrátot mert reggelire a szénhidrát a jó, vacsorára meg fehérje dús ételeket.

2023. jan. 14. 15:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! :) Elhízással szerencsére nincsen gondom, 60 kg 173 cm vagyok. Inkább csak zavar, hogy mindent összevissza eszek vagy épp kihagyok étkezéseket és jó lenne kicsit vigyázni magamra inkább.
2023. jan. 14. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!