Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha egy ételnek más íze van...

Ha egy ételnek más íze van más napon, mint az elkészítés napján, akkor az már biztosan azt jelenti, hogy romlott és káros vagy nem feltétlenül?

Figyelt kérdés

2022. nov. 30. 13:39
A kérdező szavazást indított:
Igen, ha más az íze, mint az elkészítés napján volt, akkor már tuti romlott és így káros is már.
Nem, attól még, hogy más az íze, nem feltétlenül romlott és káros.
Egyéb, kifejtem.
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen étel, és mikor készült, hogy volt tárolva?
2022. nov. 30. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a kétes ételt meg szoktam szagolni és kóstolni. Ha rossz szaga van, vagy rossz íze, akkor offolom. Azért az nem egyértelmű, hogy te mit értesz "más íz" alatt.
2022. nov. 30. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz az alatt, hogy más íze van?

EGy csomó étel pont másnap-harmadnap jobb, mert "összeérnek" az ízek.

2022. nov. 30. 14:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Jogos, jogos, ezt magamtól is én is ezt mondtam volna, ha engem kérdez vki erről, de onnan jutott eszembe, hogy tegnap este mondta a lakótársam, hogy a pénteki levesnek már más íze van, úgyhogy kidobja - ez gondolkoztatott el idáig, de tudom, hogy a töltött káposzta is jobb másnap, szóval ezért kérdeztem, hogy akkor hol a határ? Illetve a másnap finomabb ételek vajon nem csak a romlásuk miatt finomabbak...?
2022. nov. 30. 14:10
 5/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Azt azért érzi az ember, hogy az étel az azért más, mert jobb lett, vagy mert romlani kezd. A pénteki leves, ha most más, mint tegnap, akkor kuka.
2022. nov. 30. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

#4: ezt hogy érted? :-D

Mármint hogy a romlás miatt finomabb.....???

Anyámborogass! :-D

Remélem, abszolút kezdő háziasszony vagy, de még akkor is emlékezhetnél anyukád főztjére.. Kizárt, hogy másnap kidobott volna minden maradékot!

Ha van rendes hűtőd, egy átlagos étel 2-3-4 napig simán eltartható.

2022. nov. 30. 14:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Illetve a másnap finomabb ételek vajon nem csak a romlásuk miatt finomabbak...?"

Ez most komoly kérdés?? 🤨 A romlott étel nem finom.. Az ízek összeérése miatt lesz másnapra jobb az étel.

Minden ételnek más az eltarthatósági ideje. Vannak romlandóbb és vannak kevésbé romlandó ételek. De könyörgöm, itt nem másnapra romlott meg a kaja. A pénteki húsleves hétfő estére megsavanyodott. Várható volt. Ennek oka lehet pl akár a benne lévő tészta is, de a húsleves már alapból több napos volt, nemtudom mi ezen a meglepő. A megsavanyodás, megromlás meg egy folyamat, attól, hogy előző nap még finom volt, nem azt jelenti, hogy tegnap este romlott meg hirtelen, hanem az idő múlásával fokozatosan romlik meg az étel. Mint mikor leteszel a konyhapultra egy éretlenebb banánt. Másnapra, harmadnapra beérik, édes lesz és finom. De ha tovább hagyod, megbarnul, megposhad és dobhatod a kukába.

2022. nov. 30. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a levesben benne maradt a zöldség, akkor romlani kezd. Amint megfőtt, ki kell venni a zöldséget és leszűrni, hogy pici se maradjon benne. Úgy egy jó hűtőben 2-3 napig megmarad. A romlani kezdő leves nem átlátszó, hanem opálos. Akkor már ki kell önteni. A zöldséget 2 napon belül meg kell enni. Csinálhatsz belőle majonézes salátát.
2022. dec. 24. 15:26
 9/9 A kérdező kommentje:

A romlás miatt finomabbat onnan vettem, hogy azok a barátaim, akik kovászt meg tejbaktériumokat készítenek, fermentálnak, azok magyarázták nekem azt, hogy végül is az erjedés az rohadás és attól lesz finom, lásd kefir is pl. Ez a megfogalmazás meg már meglepett, mert értem én, hogy mit akar mondani, de ilyen alapon kapcsolódik össze a más ízű, akkor kuka-e kérdésemmel. Azaz a főtt ételek íz összeérése pl. nem a romlás miatt van?

Főzésfilozofálás... :D

2022. dec. 27. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!