Ha egy ételnek más íze van más napon, mint az elkészítés napján, akkor az már biztosan azt jelenti, hogy romlott és káros vagy nem feltétlenül?
Mit értesz az alatt, hogy más íze van?
EGy csomó étel pont másnap-harmadnap jobb, mert "összeérnek" az ízek.
#4: ezt hogy érted? :-D
Mármint hogy a romlás miatt finomabb.....???
Anyámborogass! :-D
Remélem, abszolút kezdő háziasszony vagy, de még akkor is emlékezhetnél anyukád főztjére.. Kizárt, hogy másnap kidobott volna minden maradékot!
Ha van rendes hűtőd, egy átlagos étel 2-3-4 napig simán eltartható.
"Illetve a másnap finomabb ételek vajon nem csak a romlásuk miatt finomabbak...?"
Ez most komoly kérdés?? 🤨 A romlott étel nem finom.. Az ízek összeérése miatt lesz másnapra jobb az étel.
Minden ételnek más az eltarthatósági ideje. Vannak romlandóbb és vannak kevésbé romlandó ételek. De könyörgöm, itt nem másnapra romlott meg a kaja. A pénteki húsleves hétfő estére megsavanyodott. Várható volt. Ennek oka lehet pl akár a benne lévő tészta is, de a húsleves már alapból több napos volt, nemtudom mi ezen a meglepő. A megsavanyodás, megromlás meg egy folyamat, attól, hogy előző nap még finom volt, nem azt jelenti, hogy tegnap este romlott meg hirtelen, hanem az idő múlásával fokozatosan romlik meg az étel. Mint mikor leteszel a konyhapultra egy éretlenebb banánt. Másnapra, harmadnapra beérik, édes lesz és finom. De ha tovább hagyod, megbarnul, megposhad és dobhatod a kukába.
A romlás miatt finomabbat onnan vettem, hogy azok a barátaim, akik kovászt meg tejbaktériumokat készítenek, fermentálnak, azok magyarázták nekem azt, hogy végül is az erjedés az rohadás és attól lesz finom, lásd kefir is pl. Ez a megfogalmazás meg már meglepett, mert értem én, hogy mit akar mondani, de ilyen alapon kapcsolódik össze a más ízű, akkor kuka-e kérdésemmel. Azaz a főtt ételek íz összeérése pl. nem a romlás miatt van?
Főzésfilozofálás... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!