A sóska vagy a spenót az egészségesebb étel? Miért? Számít az elkészítési mód is?
Figyelt kérdés
2020. febr. 8. 16:50
1/4 anonim válasza:
Ha megadod az egészségesség mértékegységét, akkor meg tudjuk mondani, melyik az egészségesebb. :-DDD
2/4 anonim válasza:
Persze, hogy számít, hogy lehet ilyen butaságot kérdezni. Szerinted, ha spenótot tálalok fel egy kis rizstejjel meg keményítővel, az azonos azzal, mintha sóskát készítenék jól meglisztezve.. vagy ezer példát írhatnék. Két ugyan olyan szelet fehérkenyér is lehet egészségeseBB mint a másik aztól függően, hogy nutellát pakolsz rá vagy rukkolát.
3/4 Alfa1 válasza:
A spenótnak egy kicsit jobb a tápértéke (ha klasszikusan nézzük - kevesebb kalória és szénhidrát, több fehérje).
De, ahogy mások is mondták, az elkészítés módja fontosabb. Ha fehér búzaliszt, és olaj helyett mondjuk zabliszttel, és rizstejjel csinálsz fözeléket, akkor egészségesebb lesz. A spenótot eheted sima salátaként, vagy turmixba is teheted.
4/4 anonim válasza:
Sok különbség nincs a kettő között, de a sóska talán kicsit egészségesebb, mert nyersen is jóízű és fogyasztható, és A és C vitamin tartalma magasabb , mint a spenóté. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!