Vegetariánus vagyok, sajnos vashiányos. Mit tehetnék annak érdekében, hogy növeljem a vasszintemet?
Figyelt kérdés
Főképp azért nem eszem húst, belsőségeket, mert egyszerűen nem kívánom, nem szeretem az ízét. A tojásért se vagyok oda, ellenben a tejterméket, juhtúró, kecskesajt, imádom, illetve a zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat.
Eddig azt hittem elég változatosan eszek, de sajnos csináltattam egy vérképet és kiderült hogy vashiányos vérszegény vagyok:(
Hogyan tudnám hús nélkül pótolni a vasat? Nagyon köszönöm az ötleteket előre is!
2022. nov. 4. 18:33
1/6 anonim válasza:
Mindenféle zöld színü zöldségfélékkel, meg hüvelyesekkel.
Én csak növényi étrenden vagyok (nem vegán), amióta nem eszem húst, azóta szünt meg a vashiányom, a zöld színü zöldségekben lévö vas sokkal könnyebben felszívódik, de nem elég a napi egy-két levél saláta, ennél többre van szükség mennyiségileg.
2/6 anonim válasza:
Célka, gránátalma lé, brokkoli, de gondolom a net tele van ilyesmivel. Ferrofol gamma tabletta.
3/6 anonim válasza:
Szeder, szederlekvár is nagyon jó!
4/6 anonim válasza:
Mondjuk....vas tartalmú gyógyszerrel/táplálékkiegészítővel?:D
5/6 anonim válasza:
A legbiztosabb, ha rendszeresen szedsz táplálékkiegészítőt. Persze ettől még figyelj oda az egészséges és változatos étkezésre. De vegetáriánus étrenden sokkal nehezebb elegendő vasat bevinni. Az egészségedet ne kockáztatsd azzal, hogy csak zöldségekből próbálod meg fedezni a vas szükségletedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!