Egészségtelen csapvizet inni?
Figyelt kérdés
Pécsen lakom, itt állítólag jó minőségű a víz, úgyhogy csakis kizárólag csapvizet iszok.. Ok, klórozzák gondolom itt is, de talán még mindig jobb mint pl a Cola.2010. szept. 26. 19:42
1/11 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie.
Az Alföldön viszont néhol valóban egészségtelen.
Amúgy én is csapvizet iszom, tekintve, hogy nem áll szándékomban havi sokezret kiadni ásványvízre.
2/11 anonim válasza:
Békéscsabán nem valami jó a csapvíz, de gyakran iszom.
3/11 anonim válasza:
Vannak olyan országok, ahol igen, de egyenlőre Magyarország még nem tartozik azok közé. Itthon nyugodtan ihatsz csapvizet, hiszen rendszeresen ellenőrzik és szigorú előírásoknak kell megfelelnie. Amúgy a legtöbb helyen pont ugyanonnan nyerik az ivóvizet, mint ahonnan az ásványvizeket, csak nem turbózzák fel különböző ásványi anyagokkal és a szénsavas változat esetében nem adnak hozzá szénsavat. Szóval nyugodtan ihatod és a kólánál biztosan egészségesebb.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi, én is erre gondoltam. Kis koromban még a Balatonból is ittam, mondjuk annak hasmenés lett a vége...
Csak a környezetemben mindenki hülyének néz, hogy miért nem veszek inkább ásványvizet.
2010. szept. 26. 19:54
5/11 anonim válasza:
Hát a klór azért nem kis gond. Ahogy öli a káros bacikat, úgy a beleidben is öli a nélkülözhetetlen hasznos baktériumokat is. Ennek kiküszöbölésére jó lehet a házi víztisztító berendezés, vagy ha ez túl macerás egy egyszerűbb víztisztító kancsó.
6/11 anonim válasza:
Ha a klór a LEGNAGYOBB PROBLÉMA AKKOR KELL ENGEDNI EGY EDÉNYBE VIZET VÁRNI 5-PERCET ENNYI IDÖ ALATT KIMEGY BELÖLE A KLÓR GÁZ. UTÁNNA IHATÓ A VIZ. OKÉ?!
7/11 anonim válasza:
21.52: Hát nem tudom, majd még utánanézek. Ha ilyen könnyen kimegy, akkor hogy lehet alkalmas a klór fertőtlenítésre?
8/11 anonim válasza:
Ne vicceljetek már. Nincs benne annyi klór, hogy bármi bajod lenne Tőle. De ha nem lenne benne, attól simán lehetne. A legtöbb városban nem éppen mai a vezetékhálózat és a víz sem baktériummentes. Eddig még senki sem halt bele csapvíz mérgezésbe (mármint olyanba, ami megfelelt az előírt értékeknek). Egyszerűen elhittétek azt, amit az ásványvíz forgalmazók és a víztisztító készülékeket gyártók állítanak. A csapvíz nem ártalmas az egészségre!
9/11 anonim válasza:
22.31: Nem arról van szó, hogy mérgezést kapok tőle, csak arról, hogy árt a bélbaktériumoknak. És annyi minden árt nekik a modern táplálkozás kapcsán, hogy erre azért érdemes lehet figyelni. Rengeteg olyan dolog van az életben, ami nem látványosan, azonnal öl, de a hosszú folyamatos hatásnak káros következményei vannak.
10/11 anonim válasza:
A mai magyar vízhálózat csövei több mint 50évesek, svájcban meg 5évente cserélik őket.Szerintetek mi jön ki a csapból nálunk? A röhely, hogy az ásványvíz is szinte ugyan olyan koszos...A víztisztító már nagyon sok országban népszerű dolog, éppen nekünk is van, sőt akár beszerzésben is tudok segíteni (nagyker áron!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!