Miért lehetek folyamatosan éhes?
Elkezdtem az egyetemet, magamnak főzök, nem mondanám magam kövérnek 183 cm mellé 85 kg vagyok. Van rajtam plusz kiló, de nem vészesen. Most kezdődött viszont, hogy eszek egy kiadós adagot, érzem, hogy fizikailag a hasam tele van (kidülled, főként a felső része), de simán tudok utána is enni, úgy mintha ezelőtt nem tettem volna már meg.
Attól tartok hogy ez vezethet még nagyobb súlyfelesleghez is, mert éjszaka is simán megeszek egy ebédnyi adagot, mert egyszerűen még akkor is éhes vagyok.
Ez ellen mit lehet tenni, hogy az éhségemet csillapítsam?
Elkezdtél sportolni? És eddig pl nem sportoltál? Attól nagyon éhes lehet az ember. Vagy sok meló, futkorászás egész nap a-ból b-be.
Ha ezek egyike sem akkor én elmennék vérképet csináltatni.
Milyen minőségű ételeket fogyasztasz? Ez azért lehet fontos, mert a gyorsan felszívódó szénhidrátok pl. csak rövid ideig laktatnak. Ha bemegyek egy mekibe ehetek kb. bármennyit emberi keretek között persze, de fél óra 40 perc és újra éhes leszek, de ugyanez igaz egy egyszerű tésztával is. Ha ez a probléma, erre megoldás lehet a fehérjében és rostokban gazdag étrend amik telítenek. Másik lehetőség, hogy miből van az a 85 kg? Amúgy izmos vagy, de van rajtad valamennyi felesleg? Az izmok fenntartásához is kell bőven kalória, ez is okozhatja az éhségedet. De az is előfordulhat, hogy ahogy mondjuk többet ettél, úgy a gyomrod is kitágult, ez viszont egy kb. örök körforgás, amit csak azzal tudsz megtörni, hogyha normális étrendet követsz és tartóztatod magad az evés terén. Aztán fennállhatnak hormonális problémák is, akár cukorbetegség. Érdemes lehet felkeresni minimum a háziorvost de lehet egy gasztroenterológus vagy dietetikus tudna neked segíteni. Aztán lehet, hogy pszichés alapú. Az én esetemben pl. nem találtak semmit az orvosok, pedig elküldött mindenféle vizsgálatra a doki, miután elég sokat híztam egy év alatt. Én is folyton éhes voltam kb, de azt magamnak köszönhettem mert elvadult módon ragaszkodtam a kockás hashoz meg a 7%os testzsírhoz.
Ha továbbra is többet eszel, akkor garantált a plusz súly, ezt én magam is alátámaszthatom. Viszont ezt minél előbb kell megfogni, én 15 kiló felesleg után beletörődtem a helyzetembe és igazából most se zavar, hogy meghíztam. Már csak azért is mert egyre később állsz vissza egy normális étrendre, annál nehezebb, én már pl nem hiszem hogy valaha is vissza fogyok a legjobb formára.
Viszont edzéssel tudod valamennyire ezt kompenzálni. Az kicsit sem hülyeség, hogy kb az étrend a 60-70%a az egésznek, de a kardió és a súlyemelő edzés is sok kalóriát tud eléget, plusz ad egy formát. Az edzést én se hagytam abba, ami elég sok plusz kilótól mentett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!