Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire tesz jót a környezetn...

Mennyire tesz jót a környezetnek a húsmentes nap, ha a fehérjét pl. túróval és tojással pótolják?

Figyelt kérdés
A hús előállításához rengeteg víz és növény kell, és sok metán kerül a levegőbe. De mi a helyzet a tejjel? A marhákat ugyanúgy etetni-itatni kell. Én ennek ilyen szempontból nem sok értelmét látom, csak ha aznap egyáltalán nem esznek tejterméket sem. A tojással nem tudom, mi a helyzet.
2022. aug. 29. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Metán csak a kérődző állatoknál kerül a levegőbe nagy mennyiségben.

A környezetnek a mértékletesség tesz jót, és ha az idénynek megfelelően táplalkozol.

Röviden: ha pisztáciás avokádot eszel aznap tojás helyett, majd leöblited egy kis mandulatejjel, akkor nem ér semmit a húsmentes nap.

A tojás az egyik legoptimálisabb és legkornyezetbarátabb teljes értékű feherjeforrás.

A növényi italok egyébként annyira értéktelenek táplalkozasilag, hogy teljesen felesleges inni őket.

2022. aug. 29. 14:11
 2/13 A kérdező kommentje:
Azzal vitatkoznék, hogy a tojás lenne a legoptimálisabb fehérjeforrás a magas telítettzsírsav- és koleszterintartalom miatt, de nem vagyok dietetikus.
2022. aug. 29. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Azért írtam hogy az egyik legoptimálisabb. Nincsen rózsa tövis nélkül:D
2022. aug. 29. 15:28
 4/13 A kérdező kommentje:
A csirkemellben sokkal kevesebb a tövis :)
2022. aug. 29. 15:56
 5/13 anonim ***** válasza:
Jó, de a kérdésben húsmentes nap szerepelt, ezért gondoltam az nem játszik.
2022. aug. 29. 16:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Ez igaz, nyertél.
2022. aug. 29. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:

[link]

Itt leírja, hogy miért egészséges a növényi tej, az állati tejjel ellentétben.

[link]

Itt pedig a környezetre gyakorolt hatásukat hasonlítják össze.

Fogyassz hazai, idény zöldségeket, azzal teszel a legjobbat és még az állatok kihasználását sem támogatod ezzel.

2022. aug. 29. 17:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, hogy mit eszel vagy mit nem 1 napig, a tehenek aznap is fognak legelni és metánnal pont ugyanannyira teleböfögik a légkört, mint előtte nap.
2022. aug. 29. 19:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ez nem volt jó kérdés, mert esetleg kevesebb metán csak akkor kerülne a légkörbe hosszú távon, ha marhahúst nem ennék, azt meg amúgy sem szoktam.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. aug. 29. 20:28
 10/13 anonim ***** válasza:

A tejelő marhák is érintettek a dologban :) de egyébként sem szabad erre kihegyezni, az egész intenzív mezőgazdaság környezetszennyező (sok műtrágya, permetszer, + tudod te mennyit fogyasztanak a traktorok ???) De sajnos ennyi embert a jelenlegi termelési láncban nem lehet máshogy ellátni :(

Egyébként még viszonylag környezetkímélő a borjuhus, mert a tejelő marhakat évente elletik (különben nincs tej), és a bika borjú csúnya szóval "melléktermékeként" keletkezik.

2022. aug. 30. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!