Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mik a vegetáriánus táplálkozás...

Mik a vegetáriánus táplálkozás előnyei?

Figyelt kérdés
Olyanok tapasztalata érdekel, akik áttértek a húsmentes étkezésre. Változott-e valami a közérzetükben, egészségi állapotukban, hangulatukban, esetleg meglévő betegségeik lefolyásában.

2021. ápr. 21. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Semmi sem változott, ugyanolyan egészséges vagyok, mint előtte. Igaz, korábban sem voltam nagy húsfogyasztó. Megnyugvással tölt el viszont, hogy így kicsit kevésbé terhelem a környezetet, és egy kicsit kevesebb állat szenved. Ja, és olcsóbban is kijövök így.
2021. ápr. 21. 12:29
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Sima vegetáriánus étrend szerintem kb. semmiben nem másabb a vegyes étrendnél. Továbbra is jelen vannak az állati eredetű fehérjék és minden egyéb tápanyag.

Én is így étkezem, de egészségügyi szempontból szerintem semmi "haszna".

Esetleg annyi, hogy kevésbé van "kajakóma".

2021. ápr. 21. 12:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Én 10 hónapja eszek kevesebb húst. Mondhatni vegetarianus vagyok de néha becsuszik hús, ezért inkább nem így hívom. Ritka nagy családi ebéd alkalmával még nem mondtam le róla, illetve ha úgy alakul hogy éhes vagyok és nincs más sem sanyargaom magam, megeszem. De ez mondjuk havi 3 alkalom.

Én sokkal jobb általános korerzetet kaptam. Abszolút nincs kajakóma ami 35 évig volt.

Energiával teli vagyok, elkezdtem mozogni. Tartósabban jól lakok és nem halok éhen mint régen. Könnyebb az emésztésem, nem érzem hogy nehéz és tele vagyok. Én érdekes híztam is, pedig nem eszek többet. De nálam ez nem gond, vékony vagyok, elfér rajtam. Olyan mintha a húst eddig nem bírtam volna kellően megemészteni. Csak sosem jöttem rá. Jobban érzem magam húsmemtesen

2021. ápr. 21. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
A legtöbb ember csak minden állati eredetű táplálék elhagyása után tapasztalja meg az igazi előnyöket. Ha sajt és tej alapú az étrend, az nem lesz jobb, mint a vegyes étrend. Én a teljesértékű növényi étrend (TÉNÉ) szerint élek, na ennek már megvannak az előnyei. Sokkal jobb közérzet, több energia, nagyon durván megnövekedett sport teljesítmény. Ja és sokkal olcsóbb így étkezni. A Gamechangers című filmet ajánlom, ott elég jól levezetik, hogy miért is jobb a növényi étrend. Ha van kérdésed, írj nyugodtan, elég tapasztalt vagyok már a témában. :)
2021. ápr. 21. 16:09
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
A növényi étrend még a férfi teljesítményét is igencsak megdobja, ha érted mire célzok. :)
2021. ápr. 21. 16:12
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Nincs ilyen.
2021. ápr. 22. 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Ja, a sok ember, aki kipróbálja, az meg mind hazudik. Bezzeg aki nem próbálta, az biztosan megmondja, hogy nincs ilyen. :D
2021. ápr. 22. 22:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves 6-os! Úgy érted, hogy vegetáriánus étrendre váltva semmilyen változást nem tapasztaltál a közérzetedben, egészségi állapotodban, esetleg negatív változást észleltél?
2021. ápr. 23. 09:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Én 3 éve vegán vagyok, az első amit tapasztaltam, hogy nincs kajakóma, nincs olyan érzésem, mintha kő lenne a hasamban, könnyebben megy a "nagydolog". Igazán nagy változást azóta tapasztaltam, mióta felhagytam a hozzáadott cukorral, és olajjal, azaz kb ezzel a teljes értékű növényi étrenddel (TÉNÉ-vel) próbálkozom, mint amit valamelyik előttem szóló említett. Azért nem teljesen vagyok TÉNÉ-n, mert a finomlisztet, fehér rizst nem hagytam még el, de így is baromi nagy változás, sokkal több energiám van. Azt hittem ez valami mítosz, de végre magamon is megtalasztaltam, nagyon durva volt , azt hittem lusta személyiség vagyok, de csak iszonyat energiátlan voltam.

Hozzátenném, hogy olajat így is viszek be, csak teljes értékűen, olajosmag formájában, de kis mennyiségben, szóval a TÉNÉ nem egyenlő az olajmentességgel.

2021. ápr. 23. 14:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem, akkor te kis mennyiségű zsírt viszel be, nem olajat. Az olajmentességet természetesen úgy kell érteni a TÉNÉ esetében, aki nem tudná, hogy hozzáadott, mesterséges olajat nem eszünk. :)

2021. ápr. 23. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!