Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyha csak tojást eszek és...

Hogyha csak tojást eszek és utifűmag héjat akkor lefogok tudni fogyni? A ketózis például ilyen táplálkozás mellett beindul?

Figyelt kérdés

Azt tervezem, hogy jövőhéttől kezdve kizárólag tojást fogok enni és utifűmaghéjat. Ezek elnyomnák az éhség érzetemet. És ezt a két dolgot be is tudom szerezni, mert kapok annyi zsebpénzt. Már rengetegszer mondtam a keresztapámnak, hogy ne sz*r semmirevaló kajákat hozzon, hanem olyat ami egészséges és nem hízlal és nem olyan, hogy egész nap enne tőle az ember, mert nem csillapítja az éhségét... Na most ez a kérésem nagy ívbe le van sz*rva. 1 év alatt 24 kg -ot híztam. Egy olyan súlyról ami eddig sem volt kevés. És most már egyáltalán nem lehet vele beszélni, azt mondja hogy a rendes élelmiszerek nagyon drágák meg nehéz beszerezni... Egyik sem igaz... Sokkal olcsóbban lehet étkezni úgy, hogyha azok az élelmiszerek amiket beviszek a testembe pontosan olyanok mint amire a testemnek szüksége van. Nem kell hormonkezelt üdítőket inni amibe legalább 60 gramm cukor van, meg ilyen vackok. De most már betelt a pohár... Nem tudok normálisan közlekedni sem már a súlyom miatt. Persze ő csak azt nyomja belém, azt próbálja bemagyarázni nekem, hogy én velem van a baj, hogy hízásra hajlamos vagyok stb... Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel? Amikor elmondtam neki, hogy az őszibarackot sok értelme nincs elfogyasztani, mert amúgy csak cukor vitamintartalma meg elenyésző.

Állást még nem találtam de keresek, szóval remélem mihamarabb lesz munkám, hogy én mehessek el bevásárolni és olyan élelmiszereket vegyek amik nekem jók.

A fő kérdésem pedig, ha tojást és utifűmag héjat eszem (mivel most csak ezt tudom kivitelezni) és nagyon alacsony zsírtartalmú tejet iszom, de legfőképp a napom során cukormentes teát vagy vizet... Elindulna a fogyás nálam? Ha ezt tartom mondjuk 3 hónapig, kizárva az emberi szervezet sajátosságait egyénekre lebontva, körülbelül mekkora fogyásra lehet számítani? (Azért kizárva az emberi szervezet sajátosságait, mert tudom hogy egy ilyen kérdésből amiben én rólam kb semmi nem derül ki ezt kb lehetetlen megmondani. De azért valami iránymutató érték biztos van, talán.)

Elnézéseteket kérem, ha úgy tűnt nagyon ki vagyok akadva! Nem vagyok egyébként, csak a másik kérdésemet sajnos nem tudtam másképpen feltenni úgy, hogy értsétek is a szituációt. Nem szándékoztam vele olyasmit kifejezni, hogy én nem vagyok hibás ebben a helyzetben. Persze az vagyok, a francnak eszem meg, ha tudom hogy nincs rá szüksége a testemnek, sőt tudom hogy rosszul járok vele. De a szükség nagy úr, ha nincsen más. De megpróbáltam elmagyarázni részletesen neki, hogy mik a megfelelő élelmiszerek és miket kell venni. De erre kaptam válaszul azt, hogy velem van a baj és én vagyok hajlamos a hízásra...

A válaszokat előre is köszönöm szépen! Legyen kellemes napotok!

2022. aug. 19. 14:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ekkora hülyeséget rég nem hallottam, felejtsd el!

Valóban lehet ésszerűen, egészségesen, olcsón, fogyni, de nem így. Üdítők, eddig sem kötelezett senki, hogy megidd, igyál sima vízet, mint az emberek többsége. Az őszibarackkal sincs semmi baj, ha nem számolatlanul üdítőként iszod. Az étel adagjaid meg eddig is akkorák voltak, amit nem szégyelltél, ha 24kg-ot híztál egy év alatt, akkor ideje lenne csökkenteni.

Nyilván ezzel a ketózist nem tudod elérni, viszont pár nap, hét után magadra rántod a hűtőt, és még 20-40-60 kg-ot magadra pakolsz. Ha csak az 1 évvel ezelőtti szokásaidhoz visszatérnél lemenne a 24kg. Ami még fontos lenne, az endokrinológiai kivizsgálás!

2022. aug. 19. 20:56
 12/19 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló

Köszönöm, hogy helyretetted a gondolataimat ezen a téren!

Őszintén megmondva csak annyit ettem egy nap, hogy délután 1 órakkor reggeli, utána kb 6 óráig semmit nem eszek. Aztán este pedig egyszer eszem. Jelenleg ezeket:

Reggeli(d.u. 1):

Thai Zöldséges tészta

Ebéd (d.u. 6):

Tojás 3db

(Néha 6db sushi wasabi -val és gyömbérrel. De általában a tojás az laktat bőven.)

Vacsora:

Karbonárás tészta

Paradicsom

Szalonna

Folyadékfogyasztásom:

Változó mennyiségben, de minimum 1 liter cukormentes őszibarack vagy citromos tea.

A 24 kg -os hízásom története:

Szerettem volna lefogyni, és mivel nem ment körbekérdeztem minden ismerősömnél, hogy hogyan kell.

Ezeket kaptam (nyílván mindegyiktől csak híztam egyre jobban és jobban):

- Egyél minnél többet, mert azért hízol, mert nem megfelelő az étkezésed, az iskola miatt nem tudsz eleget enni. (Ezt folytattam kb 4 hónapig, annyit ettem hogy majd kipukadtam, sokszor nem bírtam már többet enni, aztán étel undorom lett. De akkor is azt mondták, hogy ne adjam fel egyek amennyit csak tudok)

- Egyél zsírban nagyon gazdak élelmiszereket és vigyél be minnél több rost anyagot. (Megtörtént, lebetegedtem több hétre miatta, többször összehánytam magam)

- stb hülyeségek...

Ezektől nagyon meghíztam.. Elmentem egy orvoshoz, hogy nézze már meg mi van velem, mi az amit elrontok. Erre azt mondta, hogy ő ezzel nem foglalkozik, csak ha a háziorvosomon keresztül megyek hozzá.

Aztán volt egy darab ismerősöm aki pedig azt mondta, hogy vegyek sok kókusz italt igyam azt és mellé rengeteg krumplit. (Nem édeset, simát ami mint tudjon keményítő alapú, tehát hízlal mint a k*rva élet). Aztán elkezdtem ezt, és még tovább híztam.

Végül találtam egy internetes embert, természetgyógyászattal foglalkozik, és elmagyarázta részletesen milyen élelmiszereket kell fogyasztanom és miért.

Viszont most már ez nem érdekli a keresztapámat, ő csak azt vágja a fejemhez, hogy én vagyok hízásra hajlamos. Pedig ez egyáltalán nem igaz, mindegyik ismerősöm átvert és ezért tartok most itt.

Volt egy cinikus kérdés, hogy engem a keresztapám tart -e el. Igen -_- Ki tartana el? Még csak most végeztem az iskolával és nem találtam még munkát. Cégeknek dolgozok, csak nem kapok fizetést. Cserébe ők elmondják majd rólam, hogyan teljesítettem náluk és így lehet sikerül majd elhelyezkednem a szakmámban és dolgozhatok majd pénzért. És pont emiatt nem nagyon tudom kivitelezni azt amiket felül a kérdésemben leírtam. De akkor visszakérdeznék, vannak olyam fiatalok akik majd kicsattannak a szorgalomtól, a vágytól hogy kiéljék a szakmájukban a kreativitást. De ugyanakkor a családja ahol felnőtt szó szerint le sem sz**ta őt, sőt csak visszahúzták. Olyan alapismeretei nincsenek hogy milyen utcák vannak a lakhelye körül. Nem azért, mert bolond. Azért mert kismillió dolgot meg kell tanulnia amire nem tanították meg.

Köszönöm a válaszokat!

Én egyébként nem nagyon eszem sokat, szimplán olyat eszek ami nem jó élelmiszer. Vacsorára karbonárás tészta? Értem a problémákat ezekkel.

2022. aug. 21. 08:38
 13/19 anonim ***** válasza:

12-es A napirended is nagyon fura, ha 1-kor reggelizel, 6-kor ebédelsz, ki tudja mikor vacsorázol. Egyáltalán ki szoktál menni a lakásból? A mozgásszegény életmód sem tesz jót, minimum sétálni menj el minden nap egy órát.

Le kellene szokni az üdítőkről, akkor is, ha mentes. Napi 2x tésztát enni nagyon durva, és gondolom a tojást is kenyérrel eszed, nem zöldségekkel, valószínűleg bő olajjal rántottának kis ezzel-azzal megbélelve.

Ezt a zabálást, sok krumplit kókuszitallal, zsírosat szinvonalú tanácsokat nem is értem, mindegyik hízlal.

Nem tudom mi neked a rendes élelmiszer, ha nehezen beszerezhető, valószínűleg ott is hibádzanak az ismereteid, kíváncsi lennék, hogy mit kértél tőle. Egész egyszerűen sokkal több zöldséget kellene enned, és kevés kenyeret, tésztát, krumplit, rízst stb. Egy főzelékben, ami bundázatlan hússal készült feltéttel van, vagy egy levesben semmi egzotikus nincsen, mégis fele/harmad annyi kalória, mint a tésztáid, és valószínűleg kevesebbe is kerülnek. Ki főz, vagy rendelitek az ételt?

2022. aug. 21. 12:50
 14/19 A kérdező kommentje:

13-as

Rendben! Beiktatom a minden napos mozgást! Igen, volt pár nap amikor nem mentem ki a lakásból. Így iskola minden napos bejárás után jó ötletnek tűnt hogy nem megyek kb sehova, plusz ilyen melegbe. Ezek szerint tévedtem.

Mi lenne az optimális étkezési időpontok? Például a mai nap még nem is reggeliztem, most terveztem volna. Úgy tudom rosszat teszek vele a testemnek, ha hamarabb eszek. Ezek szerint ezt is rosszul tudom, asszem.

Igyekszem akkor átállni víz fogyasztásra, még ami bent van 2 1 literes tea még megiszom, de többet nem fogok üdítőt sem. Tényleg.

A tojást nem nagyon így ettem. Egyáltalán nem eszek kenyeret. Én a tojást eddig mindig is úgy ettem, hogy elővettem egy poharat, feltörtem a tojást, annak tartalmát bele töltöttem a pohárba, megsóztam hogy finom legyen és megittam. De leginkább csak azért így, mert ez kényelmesebb útja volt a tojás elfogyasztásának. Ebből fakadóan zöldséget nem is ettem a tojáshoz. Az egyetlen dolog a szalonna amit ettem a tojáshoz vagy csemege kolbász.

Nem azért nehezen beszerezhető. Tulajdonképpen minden magára adó üzletben megvannak azok az élelmiszerek. Csak nincs autóm se jogsim még, hogy rendesen haza is tudjak hozni belőle, mivel ami itt található a közelembe üzletek azok nagyon picik, és kb semmi nincs benne. Ezért is szerettem volna, ha a keresztapám hoz, hisz neki van autója.

Amit írtál:

Rizs

Krumpli

Kókuszital

Kenyeret

Ezeket egyáltalán nem fogyasztom már hónapok óta. A tésztát se nagyon enném, mert őszintén szólva fulladozok tőle mint a kenyértől. Meg a tészta abszolút nem is laktat semennyire. A tojás amit megiszok jobban laktat mint akár 2,3 adag tészta.

Amiket eszek ételek jelenleg ezekből a pici boltokból vannak, műanyag csomagulású kész ételek. Amivel tudom, hogy szintén baj, hisz feldolgozott termék és ebből fakadóan telinyomják olyan anyagokkal amik a hormonháztartásra olyan hatást gyakorolnak ami beindítja a zsírsejtek megnagyobbodását.

Azon kívül, meg rendelve szokott lenni kaja. De már abból is egyre ritkábban és ritkábban, mert a rendelt kaja iszonyat drága (legalábbis nekem) és nagyon pici adag. Egy pár napig gyrost ettem ebédre, gyros pitát mert azt 2000 forintba került csak 1 darab házhozszállítással együtt. Csak utána azt olvastam a neten, hogy a gyros is egészségtelen. Csak indoklást nem találtam :(

2022. aug. 21. 13:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy azért is rendelve volt/van étel mert én nem tudom főzni. Több tanulási zavarom is van együtt és nekem egyszerűen 10-15 alkalommal minimum megkéne csinálnom valamit, hogy mrgtanuljam. Mindig is így volt, csak nincs aki megtanítana. Mondhatják hogy vegyek a boltba 10 deka párizsit, de ha pl nem henteshez megyek akkor azt se tudom mennyi a 10 deka :( Emiatt így lexikális tudást illetően sokkal nagyobb hátrányba vagyok másoknál. Próbálok viszont mindent megtanulni ami kell és igyekszem ahogyan csak tudok
2022. aug. 21. 13:25
 16/19 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy a sétálásról végül azért szoktam le mert nagyon lassú tempóba tudok csak menni, mert a bal lábam olyan mintha minden lépésre darabokra repedne. Olyan érzés, full megvan kövülve ott az izom amikor terhelem, és ez annyira fájt hogy egy idő után lemondtam a sétálásról. Helyette kerékpározok, mert ott nem kell a bal lábamra tennem a teljes testsúlyomat
2022. aug. 21. 13:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem tudsz mozogni, azt ki kellene vizsgáltatni, egyébként is el kellene menni a háziorvosodhoz vérvételre, és nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás sem.

A gyros nem egészségtelen, sok zöldség, hús, kevés tészta, 1 kb. 5-600kcal, teljesen jó 1 étkezésre, mondjuk nem értem miért rendeled, jobb helyeken is 1200Ft, nem 2000, felpattanhatnál a biciklire, spórolnál, és mozognál, 2 legyet egy csapásra. A napi 3 nyers tojást nem is értem, roppant gusztustalan, és a szalmonella melegágya, ennyire lustának nem kellene lenned, hogy ne tudd legalább berakni egy lábosba, felengedni vízzel, és megfőzni. Úgy, hogy nem főztök nem igazán van értelme annak, hogy alapanyagokat nagy mennyiségben beszerezz, de a nagybátyáddal elmehetnétek néha, hogy gyakorolj, tudd mi mennyibe kerül, mekkora a 10dkg, fél kg hogy viszonyul hozzá.

Nem ártana a környéket felfedezni, hátha van kifőzde, vagy irodaházban lévő étterem, ahol sokkal olcsóbb és finomabb ételek, akár menü kínálat van.

2022. aug. 21. 14:06
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

Tészta, kolbász, szalonna nagyon hízlal.

Reggelire jó a natúr joghurt vagy kefír, bele zabpehely szórva. Telít. Útifűmaghéj mértékkel ehető, de csak reggel, minimum 4 dl vízzel.

Salátát egyél, de ne majonéz alapút vagy öntetest. Ezen kívül jó a párolt zöldség, főzelék (főtt hússal vagy főtt tojással). Saláta mellé ehetsz virslit, tojást. Vághatsz bele csirke vagy pulykamellsonkát. Kevés sajt lehet benne.

Nem zsíros húsleves, nem berántott levesek is jók.

Nagyon kevés olaj vagy zsírfogyasztás lehet. Rántott húsok nem. Sült csirke jó, bőre nélkül.

Túrót magában eheted. Tojás főve, zöldséggel.

2022. aug. 22. 03:56
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2022. aug. 23. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!