Mi az a hús ami már nem számít feldolgozottnak?
Figyelt kérdés
Próbálok egészségesen táplálkozni és olvastam hogy a feldolgozott húsok rákkeltőek. Csak nem igazán tudom, hogy mi az ami nem számít ebbe a csoportba kivéve ha van disznóm, tyúkom és azokat én magam vágom le.
Mert ami már boltban van az biztos kapott valami tartósítószert.
Nyilván a párizsi, virsli ezek a legallja (mondjuk ezeknek az íze sem jön be, de az most mellékes igazából)
Ezt olvastam: "Füstölés, sózás, érlelés, kémiai tartósítószerek hozzáadásával készül.
Ilyenek: sonka, szalonna, szalámi, bizonyos típusú kolbászok is (virsli), húskonzervek, hús alapú szószok."
2022. aug. 7. 23:33
1/2 anonim válasza:
Amiben nincs adalékanyag, csak 100% hús ökogazdaságból, nem ketreces, nem antibiotikumos nevelésből.
2/2 anonim válasza:
A nyers, hűtőben tartott, rövid lejáratú húsok általában kezeletlenek. A címkén, valamint a termék megnevezésében általában jelölik, hogy mivel van tartósítva, hogy tárolandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!