Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnám csökkenteni az...

Hogyan tudnám csökkenteni az olaj használatát? Milyen apró fortélyokat ismertek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 21. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen minoseguek az edenyeid, amiben fozol, sutsz. Ha esetleg regebbiek, akkor valtsal olyanra, amiben szinte olaj nelkul tudsz fozocskezni. Nem is kell hogy sok edenyed legyen, eleg par db is, mert ezekben szinte mindent ellehet kesziteni. Pl. nehez vas edenyek. Vagy Tefal.

Amihez viszont muszaj olajat hasznalnod, azt nem tudod megvaltoztatni. Esetleg ritkabban fozzel olyat, amihez tobb olaj kell.

2008. dec. 21. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:
A fasírozottat én sütöben sütöm , úgyan úgy gombócokat formázok csak tepsibe rakom olaj nélkül és megsütöm.Rántott húst,zöldséget ritkán sütök (anyuékhoz ha megyünk a gyerekekkel ugyis az van).Inkább habarok mint rántok.A pörköltjeimben is kevesebb a zsír mint anyunak,én sose szerettem ha uszott rajta,inkább bestabolom(lisztel megszóróm ahol látszik a zsír és ha felszívta a lisztet akkor megkeverem,ettől besürül a szaft).Szerintem ez elhatározás kérdése és menni fog ha akarod.
2008. dec. 21. 14:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A fasirtot prézliben megforgatod? Vagy csak úgy "natúr" rakod a tepsibe?

Sült krumpli ami olaj nélkül süthető szintén sütőben az ugyan olyan finom mint a hagyományos?

2008. dec. 21. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Vannak olyan kaják is amik sütőben készíthetők olaj használata nélkül. Pl. hasábburgonya, fagyasztott húsok. A címkéjükön megtalálható, hogy olaj nélkül is készíthetők, de az ízük ugyanolyan finom marad, mint olajjal elkészítve. R.
2008. dec. 21. 23:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is a vas edényeket ajánlanám, saját tapasztalatból. Különben azt hallottam, hogy ha olivaolajat használ az ember, abból feleannyi is elég, nem tudom, ez mennyire igaz. Viszont nagyon drága :)
2008. dec. 22. 05:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Az olaj minősége sem mindegy.

Használj inkább olívaolajat.

Ráadásul mikor belelocsolsz öt liter olajat a serpenyőbe, az még nincs felmelegítve, még nem folyik eléggé. A többit öntsd ki, rakd el, csak annyit használj, ami épp a serpenyőben maradt.

2009. jan. 3. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!