Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az eritrit lehet rossz hatássa...

Az eritrit lehet rossz hatással az anyagcserére?

Figyelt kérdés

Fogyni szeretnék így a változó korban, ezért eritritre cseréltem le a cukrot.

Több éve használom.

Ésszerű táplálkozás és ez mellett mégsem fogyok.

2022. júl. 28. 18:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
12%
Én is hiaba tartottam a kalóriadeficitet, semmit sem ér. Talán fiataloknál/férfiaknál igen, de 40-es nő vagyok, számoltam a kalóriákat és semmi. Tudom, a kalóriamániások ezt nem hiszik el, de akkor is ez van, és utánaolvasva látom, hogy sokaknak ez a tapasztalatuk. Ami segít:napi max 3 étkezés, közte csak víz, semmi más. Tea, kávé sem. Csak víz. Semmi cukor, semmi édesítő, semmi kenyér, semmi tészta. Kalória lehet magas, ha zsírból viszed be. Szalonna, ilyesmik. Persze nem kétpofára. :D sportolj is mellette, főleg gyalogolj sokat. Én a kalóriaszamolás mellett is sportoltam, de semmit se ért. Így viszont végre valahára lejjebb mentek a kilók, és még fognak is.
2022. júl. 31. 16:19
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Még hozzátenném hogy az alkohol is nagyon hizlal, ha néha-néha innál, akkor max az egyik étkezésedhez kötve, de lehetőleg egyáltalán ne igyál.
2022. júl. 31. 16:22
 13/27 anonim ***** válasza:
Mozogj is mellette
2022. júl. 31. 17:03
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Igen, én is minden reggel zabkását eszem, 6-8 teáskanál zabpehelyből, víz-tej keverékével, néhány szem áfonyával. Tejeskávét eritrittel.

Azt írják, a mesterséges édesítő becsapja a hasnyálmirigyet.

Inzulinrezisztencia alakulhat ki, de az eritrit természetes édesítőszer. Nem tudom, ez is okozhat mégis problémát?

2022. júl. 31. 19:06
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

11es vagyok. A reggeli amit megeszel az tragikus. Tejet sem szabad inni.

A cél hogy az inzulinodat ne vidd fel, csak amennyire muszáj. Ezért is szabad csak kevésszer enni. 3x max. A kis falat, nass tilos. Egy morzsányi is.

Tojást egyél reggelire. Kávét csak feketén. Zabkása, müzli hasonló hülyeségek felejtősek. És az eritritet felejtsd el mert az is felviszi az inzulinodat. HA le akarsz fogyni.

2022. júl. 31. 19:14
 16/27 A kérdező kommentje:
Tejet miért nem szabad inni?
2022. júl. 31. 19:27
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Mert hizlal
2022. júl. 31. 19:33
 18/27 anonim ***** válasza:
Én nem bírtam, szóval lehet
2022. aug. 5. 11:47
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
2022. aug. 10. 20:09
 20/27 anonim ***** válasza:
Index cikk, mint tudományos forrás. Rendben, nektek úgyis kell. 😂
2022. aug. 10. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!