Az eritrit lehet rossz hatással az anyagcserére?
Fogyni szeretnék így a változó korban, ezért eritritre cseréltem le a cukrot.
Több éve használom.
Ésszerű táplálkozás és ez mellett mégsem fogyok.
Nem, a változókor viszont igen.
Mi neked az ésszerű táplálkozás? Miket, és mennyit eszel/iszol egy nap? Magasságod, súlyod?
Számolod a kalóriákat? Ha nem, akkor nem csoda, hogy nem fogysz. Cserélheted eritrire a cukrot, ha nem vagy kalóriadeficitben, akkor nem fogsz fogyni. Az "ésszerű táplálkozás" (jelentsen bármit is) egy végtelenül szubjektív fogalom, a biológia pedig nem ismer szubjektív fogalmakat, csak konkrét számokat. Ha nem vagy kalóriadeficitben, akkor hiába eszel eritritet, nem fogsz fogyni. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor ehetsz cukrot is, fogyni fogsz.
Csak egy egyszerű ember vagyok, aki mindent eszik változatosan, mértékkel.
Tehát nem 2-3ezer kalóriát.
Minden nap zöldséget hússal meg szerintem egyoldalú.
Mint írtam, talán 1500.
De nem deficitezek.
Azt nem lehet egy életen át.
Megfontoltan érkezem.
A "talánnal" lesz itt a probléma. Profi sportolók, sőt dietetikusok sem tudják számolás nélkól megsaccolni a napi kalóriabevitelüket, úgyhogy nem hiszem, hogy te meg tudnád. Ergo lehet, hogy az az 1500 kcal az egyik nap 1450, a másik nap 2300, a harmadik nap 1900, és így tovább.
Ha fogyni akarsz, akkor kénytelen vagy tartani a kalóriadeficitet, máshogy nem fog menni. Azonban egy életen át valóban nem lehet, és nem is kell, életmódot kell váltani, át kell állni egy fenntartható, mértékletes, de kiegyensúlyozott, változtatos táplálkozásra. Először azonban le kell fogynod, kell a kalóriadeficit, sajnálom.
Ti miket esztek, akik tudtok fogyni?
Egy napi étkezésetek miből áll?
Köszi, ha megosztom velem.🥰
Nem volt.
Ez miért fontos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!