Miért nem zavar néhány fiatal lányt/fiút ha hirtelen borzasztóan elhízik?
Nemrég volt az 5 éves osztálytalálkozóm…meglepve tapasztaltam, hogy néhány fiú és lány akik 18 évesen még bőven vékony vagy normál testalkattal rendelkeztek, egyszerűen brutálmód elhíztak, itt persze nem arról beszélek, hogy felszaladt 5-10 kiló vagy, hogy enyhén pufik lettek, hanem kóros és egészségtelen elhízásra gondolok, sokan tipikusan a “könnyebb átugrani, mint megkerülni” kategóriába esnek. Nem értem, felfogni nem tudom, hogy mindössze ilyen rövid idő leforgása alatt, hogyan duplázták meg a testsúlyukat és ez hogy nem zavarja őket? Azt nem hiszem, hogy nem vették észre, amikor másfél éve eltörtem a lábam a magas 3 hónapos inaktivitás és persze az unalom sorozatozás és pizza zabálás közben rám is rám szaladt 5 kg, de alig vártam, hogy újra sportolhassak és leadhassam, pedig az az 5 kg nem volt valami látványos, de egyszerűen tudtam, hogy ha ez így marad akkor lesz ott több is és akkor már nagyon nem fogom jól érezni magam a bőrömben.
Tehát a kérdés adott, egy fiatal, alapjáraton borzasztóan csinos 23-24 éves fiút/lányt miért nem zavar az, hogy borzasztóan elhízik? Egy fiatal 20-on évesnek szerintem pont, hogy ki kellene hoznia a külsejéből a legtöbbet, hiszen ez az a kor amikor alapjáraton már nem csak, hogy a genetikai adottságaid miatt lehetsz szép, hanem jó esetben önálló jövedelemmel rendelkezel, kialakíthatod a saját öltözködési stílusodat, frizurádat, anélkül, hogy anyuci apucitól kellene könyörögni egy új cipőt vagy pólót stb stb….
Persze, a külső nem minden, de miért kell ennyire egészségtelenül elhízni?
Hangsúlyozom továbbra sem arról van szó, hogy telt karcsú vagy enyhén pufók lett a bombatestű csaj/srác, hanem arról, hogy 23-24 évesen úgy néznek ki, mint egy jól megpakolt cefrés hordó.
Persze vannak különféle hormonális meg ilyen olyan betegségek amik miatt könnyebben gyarapodik az emberek súlya, de a legjobb barátnőm egy pajzsmirigyes fitness edző és mondta, hogy igen, neki sokkal nehezebb tartani a súlyát, sokkal többet kell tennie érte, de semmi sem lehetetlen, plusz 25-30 kg felszedésére pedig semmilyen betegség nem mentség.
19.vagyok
Megsértődtek a dagik, látom.
"de én így jól érzem magam"
Úgy érzed jól magad, hogy van rajtad 22 kg zsírfelesleg? :O Ugye ezt te se gondoltad komolyan?! Miért akarod önmagad becsapni és ilyen hazugságokkal traktálni?
"Szerintem sokakban benne van, hogy jobb emberesebbnek lenni."
Emberesebbnek? Az, akin van minimum 20 kg zsírfelesleg? Bocsi, de egy igényes nő szemében ez sehogy sem néz ki "emberesebbnek", csak igénytelennek és lustának.
Ma kb 2 hónap után láttam egy srácot. 2 hónappal ezelőtt jól nézett ki, most? :O Úristen, meghízott, zsírban, legalább 5-8 kg-t magára szedhetett. Ő még ráadásul alacsony is, kb. velem egymagas lehet. (alacsonyaknál jobban látszik, hogy jó pár kg-t magára szed valaki) Na, máris lekerült nálam a jól kinézők kategóriájáról.
Úgyhogy kérlek, ne álltasd magad azzal, hogy te így vagy jól és hogy jól érzed így magad, mert ez hazugság. Nem itt kell bizonygatnod az ellenkezőjét, hanem nézz mélyen magadba és gondolkozz el ezen.
:D Kisgömböc, vagy Gombóc Artúr? Vagy esetleg amőba?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!