Miért nem zavar néhány fiatal lányt/fiút ha hirtelen borzasztóan elhízik?
Nemrég volt az 5 éves osztálytalálkozóm…meglepve tapasztaltam, hogy néhány fiú és lány akik 18 évesen még bőven vékony vagy normál testalkattal rendelkeztek, egyszerűen brutálmód elhíztak, itt persze nem arról beszélek, hogy felszaladt 5-10 kiló vagy, hogy enyhén pufik lettek, hanem kóros és egészségtelen elhízásra gondolok, sokan tipikusan a “könnyebb átugrani, mint megkerülni” kategóriába esnek. Nem értem, felfogni nem tudom, hogy mindössze ilyen rövid idő leforgása alatt, hogyan duplázták meg a testsúlyukat és ez hogy nem zavarja őket? Azt nem hiszem, hogy nem vették észre, amikor másfél éve eltörtem a lábam a magas 3 hónapos inaktivitás és persze az unalom sorozatozás és pizza zabálás közben rám is rám szaladt 5 kg, de alig vártam, hogy újra sportolhassak és leadhassam, pedig az az 5 kg nem volt valami látványos, de egyszerűen tudtam, hogy ha ez így marad akkor lesz ott több is és akkor már nagyon nem fogom jól érezni magam a bőrömben.
Tehát a kérdés adott, egy fiatal, alapjáraton borzasztóan csinos 23-24 éves fiút/lányt miért nem zavar az, hogy borzasztóan elhízik? Egy fiatal 20-on évesnek szerintem pont, hogy ki kellene hoznia a külsejéből a legtöbbet, hiszen ez az a kor amikor alapjáraton már nem csak, hogy a genetikai adottságaid miatt lehetsz szép, hanem jó esetben önálló jövedelemmel rendelkezel, kialakíthatod a saját öltözködési stílusodat, frizurádat, anélkül, hogy anyuci apucitól kellene könyörögni egy új cipőt vagy pólót stb stb….
Persze, a külső nem minden, de miért kell ennyire egészségtelenül elhízni?
Hangsúlyozom továbbra sem arról van szó, hogy telt karcsú vagy enyhén pufók lett a bombatestű csaj/srác, hanem arról, hogy 23-24 évesen úgy néznek ki, mint egy jól megpakolt cefrés hordó.
Persze vannak különféle hormonális meg ilyen olyan betegségek amik miatt könnyebben gyarapodik az emberek súlya, de a legjobb barátnőm egy pajzsmirigyes fitness edző és mondta, hogy igen, neki sokkal nehezebb tartani a súlyát, sokkal többet kell tennie érte, de semmi sem lehetetlen, plusz 25-30 kg felszedésére pedig semmilyen betegség nem mentség.
Őszintén? Semmi akaraterőt nem igényel, kényelmesebb, könnyebb elhízottnak lenni, mint átlagos/vékonynak.
Nincsenek már szülők, vagy a csufolodo osztálytársak, akik miatt az ember visszafogta magát eddig. Ennyi.
Egyszerűen, sok embert, nem igazán érdekel hogy mennyi felesleg legyen rajtuk, legyen az 5-50kg.
Hasonló vagyok én is, ahogy múlnak az évek, jönnek fel a kilók, de már nincsenek az osztálytársak, vagy szülők lenéző szavai hogy megállítanak. Ennyi.
21f
Változnak a prioritások. Munka, párkapcsolat, van akinél lehet már család is. Meg az is igaz, hogy a magad ura vagy hirtelen, sokkal kevésbé kell megfelelned a közvetlen környezetednek.
Nekem a 10 éves találkozóm volt nemrég, és nekem is feltűnt, hogy sokakra felszaladt pár kiló. No nem ennyire ahogy te leírtad, csak mondjuk nagyon vékonyból normál felső határáig. Csak két srác volt akire azt mondanám hogy nagyon meghízott.
Ezek szerint ti jobban elengedtétek a gyeplőt :D De szerintem akkor sincs ebben semmi meglepő. Azért kétlem h szó szerint megduplázta volna bárki a súlyát.
Ez nem megfelelés kérdése. Egyszerűen minek annyi zabálni?
Ugyanez a típus, aki 25 évesen így néz ki, 45-50 évesen már minden értéke rossz, vérnyomása magas, gyógyót szed, térde fáj, háta fáj, nyavalyog, hiába elégedett a bojlertestével. Sok ilyen ismerősöm van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!