Káliumos konyhasót hol lehet kapni? Külföldön orrba szájba árulják, itthon meg neten sehol nem látok ilyet.
A kaliumot elég nehéz túladagolni ésszerű keretek között, illetve a sok sófogyasztás okozta magas nátrium a kálium szint csökkentésével nagyobb kockázatot rejt magába. Ezen kívül az átlag magyar 3 grammnál is kevesebb kaliumot visz be a szervezetébe az ajánlott minimum 4,7 gramm helyett, ezért a lakosság döntő többsége kálium szegény, amire rátesz egy jó adag lapáttal az is, hogy nagyon sózunk is, ami magas vérnyomást okoz, ha nem ellensúlyozza a kálium.
Csak a vesebetegeknek okozhatna gondot, de azoknak a sima asztali só nátrium tartalma is.. szóval én simán előiratnám inkább, hogy tegyenek minden sóba bőven káliumot.. sok pénzt megspórolna az egészségügyben sok tekintetben.
Nátriumcsökkentett sóként keresd.
De amúgy miért ennél ilyet? Nem egészséges.
5.-ös.. ezt a cikket korábban is olvastam és annyi sebből vérzik, hogy azt nem kezdeném el részletezni. Amikor először olvastam, akkor is nagyon csóváltam a fejem, hogy hogy lehet ennyi baromságot leírni egyszerre és miért nincs az interneten egy hatóság, ami ezeket ellenőrizné.
UI: Az egész családom orvos, én meg egészségtudatos táplálkozásból írtam a szakdolgozatom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!