Az igaz, hogy a csapvízben vannak hormonok? Közben pedig (ezt régebben hallottam), ha túl sokáig van vized a műanyagüvegben, abb is belekerülnek hormonok?
Mi az igazság? Lehet mindkettő igaz?
A hormonok a vízbe úgy kerülnek bele, hogy beledobják a tampont az előző városokban, tehát, hogyha mondjuk egy kis patak biztosítja a vízellátást, nincs előző város, vagy csak kis falvak, ahonnan nem a patakba szemetelik a tampont, akkor nincsenek is benne hormonok, ugye?
Melyik veszélyesebb?
Mit lehet csinálni egy tamponnal, hova lehet szemetelni, hogy ne jöjjenek ki belőle a hormonok?
19: Egyrészt külföldön élek, másrészt pedig a nemzetközi trendek ugyan azok. Nyilván nem ugyan az a víz folyik Rómában, Helsinkiben és Budapesten.
Családom egyik ágán magyar vízgazdálkodás egy része napi téma volt lévén pár rokonom benne dolgozott és dolgozik.
"miről van szó," A kérdésben találsz olyat hogy élelmiszer? Vagy Tejtermék? Esetleg hús termék? Na ha nem akkor melyik Hsz volt az első amelyikben ezek előkerültek? Akkor ezt meg is beszéltük. Erre utaltam hogy ide keversz mást is.
"Ezt se értem. Senki nem mondta, hogy nincs. Csak azt mondtuk, hogy a hazai ivóvízben található hormonmennyiség, ..."
Az a lényege hogy mindegyik hormon máshogy hat és a kérdésről lévén szó azokra a hormonokra koncentráltunk ami a kérdésben szerepel. Nem pedig arra amit az állattartás során kerülnek az élelmiszerekbe mert hogy nem ez volt a téma. Ezért nem erről volt szó.
Irreális félelem. Javaslom a termékenységi mutatók és a meddőségi klinikák statisztikáit elemezni országonként is akár. Nyugaton az egyik mutató meredeken zuhan a másik meredeken emelkedik. Keleten meg nem változik. Hogy nem egyedül a vízben találhatóak okozzák az tiszta sor, de hogy semmilyen hatással nincsen az sem igaz.
Nature -t szoktam olvasni, és azért nem került elő a téma sem mert ivóvizekről volt szó nem élelmiszerekről, és nem tejtermékekről. Amiknél a tartástól függően mit esznek a tehenek odáig hogy milyen hormonokat és milyen gyógyszereket kapnak minden számít. De ez a tejes dobozon nincsen rajta. Ez egy másik téma. Itt a vizek miatt aggódunk.
Majd ha legelőre dobálják a használt tampont akkor azt is kitárgyaljuk valahol.
Állattartáshoz meg nem értek, nagyszüleim tyúkján kívül csak kutyánk meg macskánk van. Ott majd nem kotyogok bele :)
#21-es, szerintem azért jött fel a hús- és tejipar, hogy a válaszoló érzékeltesse a kérdezővel, mennyire elenyésző a csapvíz hormontartalma, mivel más termékekben, amiket valószínűleg fogyaszt a kérdező, sokkal több van. Így szerintem ez egy teljesen releváns hozzászólás volt, ráadásul külön értékelendő szerintem, ha valaki végre alátámasztja azt, amit ír, és nem femina kaliberű oldalakkal.
Mivel itt nagyobb hormonmennyiségekről beszélünk, mint a csapvízben lévő, az általad emlegetett csökkenő termékenységi mutatókkal is valószínűleg ez függ jobban össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!