Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 1000 mg (1 g) C-vitamint...

1000 mg (1 g) C-vitamint meghaladó napi adagok vesekövességet okozhatnak? Igaz ez vagy tévhit?

Figyelt kérdés
Most akarok rátérni a 2.5 gramm C vitamin szedésére, úgy hogy 2-3* viszem be. Egyszerre 1g-ot fogyasztanék
2022. máj. 2. 11:58
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
8#-as köszönöm! Én is erre gondoltam kb...
2022. máj. 2. 13:31
 12/42 Tevenyereggyarto ***** válasza:
96%
A 8-as által idézett sem azt írja ,hogy szükség lenne napi 1-2000 mg C-vitaminra. Azt írja ,hogy kb ennyi a napi mindennel összesen bevitt adag ami általában még nem okoz problémát. Illetve írja ,hogy 4 grammtól számít túladagolásnak, viszont nehéz túladagolni mert a többségét üríted. De nyilván olyan válaszra vártál ami –ténylegesen vagy csak látszólag– megerősít, a többi 6-8-10… ember meg mehet a fenébe, neked napi 2,5 gramm C-vitamin kell s kész.
2022. máj. 2. 13:48
 13/42 anonim ***** válasza:
3%

"Háromszor is belinkeled hivatkozásként az egyik vitamingyártó cég honlapját?"

A BENU mióta gyárt vitaminokat? Az "értelem" az meglátszik nálad. Drágaság a BENU egy gyógyszergyár! Tényleg él még ember ebben az országban, aki ezt nem tudja? :O Ahol élsz, ott nincs Benu gyógyszertár?

2022. máj. 2. 13:49
 14/42 anonim ***** válasza:
5%
Jav.: egy gyógyszertár
2022. máj. 2. 13:49
 15/42 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, te komolyan azt hiszed, hogy napi 2 szem C vitamin szedésével elkerül majd minden betegség, sőt halhatatlan leszel és még valami szupererőd is kialakul mellé? Kicsit túlidealizálod a dolgot. Én is osztom azokat a véleményeket, miszerint napi 2-300 mg elég.
2022. máj. 2. 13:51
 16/42 anonim ***** válasza:
2%

Ui.: Egyébként pedig az egészség mindenkinek saját felelőssége. A gyógyszergyártóknak és a különböző "tudományos" szakembereknek nem érdeke, hogy te sokáig élj egészségesen.

Amiről pedig egyikőtök se beszélt, se a kérdező, hogy a lelki egészség sokkal, de sokkal fontosabb. Hiába étkezünk egészségesen, hiába szedjük be a vitaminokat, ha lelkiekben tropák vagyunk, akkor betegek leszünk, mert a legtöbb betegség lelki eredetű, ez bizonyított és saját tapasztalat is egyben.

Tehát a lelki egészség megőrzésére sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni!

2022. máj. 2. 13:53
 17/42 A kérdező kommentje:
16# pontosan! Köszönöm a megerősítést
2022. máj. 2. 14:21
 18/42 anonim ***** válasza:
85%
Majd írj pár év múlva, hogy mi újság, kedves kérdező! Tök jó kis emberkísérlet vagy nekünk.
2022. máj. 2. 14:23
 19/42 anonim ***** válasza:
2%

Nem kell ide a kérdező tapasztalata, én is meg tudom neked adni. Évek óta 1000 mg C-vitamint szedek és semmi bajom sincs. És vesekövem se alakult ki. :D

Ja, és képzeld, teljesen makk egészséges vagyok, a betegség is elkerül. Persze nemcsak C-vitamint szedek.

2022. máj. 2. 14:28
 20/42 anonim ***** válasza:
78%
Akkor tekintsük ezt módszertanilag a Day 1-nak. Írj mondjuk tíz év múlva is, kérlek. Köszönöm!
2022. máj. 2. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!