Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az 50-50 %-os teljeskiőrlésű...

Az 50-50 %-os teljeskiőrlésű pékáruk jók?

Figyelt kérdés
50% búzalisz és 50% teljes kiőrlésű lisztből készült dolgok jók, vagy csak becsapás? Nem találok olyan kenyeret, vagy bármiféle pékárut ami csak is 100% ban teljes kiőrlésű. A rozs kenyér teljes kiőrlésű, attól hogy nincs feltüntetve? Nem igazán igazodok el, pedig jó lenne.

2022. febr. 17. 19:20
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Keresd mindig az arany középutat, ha azon jársz jól jársz.
2022. febr. 18. 02:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem neveznék semmit becsapásnak, fel van rajta tüntetve, hogy milyen arányokban oszlik el a tk. es a hagyományos liszt. Ha jól tudom, kb. 30% tk. gabona tartalomtól lehet valamire ráírni, hogy teljes kiőrlésű. Nem valami sok se a 30, se az 50 százalék, de még mindig jobb, mint a teljesen fehér, valamilyen szinten igenis lassítja a szénhidrátok felszívódását. Léteznek 70-80%-osak is, pl. Pur-pur kenyér, Jókenyér, egyéb rozskenyerek is gyakran ilyen arányban tartalmazzák, el kell olvasni a címkéket. 100%-os is létezik, szinte minden üzletben van vákumcsomagolásban, ezekkel egyedül az a probléma, hogy nincs kenyér kinézete, állaga és sok ember számára ehetetlen.
2022. márc. 2. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!