Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Túlzásba viszem az egészséges...

Túlzásba viszem az egészséges életvitelt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túlsúlyos, inkább vékony, 70kg/173 cm. Emésztési problémák miatt döntöttem úgy, hogy a legtöbb egészségtelen ételt kiiktatom az életemből, mellette sportolok. Nem követek életmód és táplálkozási tanácsadókat, inkább próbálok a testem jelzéseire figyelni. Ami nem esik jól, azt értelemszerűen elhagyom. Rengeteg zöldség, gyümölcs, rostban gazdag ételek, tejtermékek, magvak, és aminek csak lehet, kerestem alternatívát.

Úgy érzem, hogy jó ez az út, makk egészséges vagyok, de rengeteget vagyok éhes egy nap, ráadásul fogytam is 2 kilót. Igaz, ez megállt, de zavar, mert egyébként vékonynak érzem magam. A napi bevitel 2000-2500 kcal között van.

Mit gondoltok, kell ezen változtatni?

2022. jan. 31. 20:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát te teljesen el vagy tévedve.

100 g jóreggelt keksz 440 kalória (ebből 20 g cukor)

1 db alma (150 g-os) 78 kalória

3 db szendvics bazki, hány g? Ezt nem lehet megtippelni... Kockasajt az SZEMÉT! Kolbász az minden, csak nem egészséges, zsír, zsír, zsír. Cheddar sajt is zsír. Danone activia milyen kiszerelés? Ezt az egész tízóriat nem lehet megtippelni, kellenének a pontos adagok, simán lehet akár 700-800 kalória is.

Egy banán kb. 90-130 kalória, mérettől függ.

Az 50 g magkeverék is simán megvan 500 kalória (nagyrésze zsír). Aztán meg a gyümölcsök, adagok megint nincsenek, de gondolom nem kis mennyiség, 300-500 kalória, gyors szénhidrát.

Paprikás krumpli virslivel és szalonnával = szénhidrát és zsír, talán a virsliben van némi fehérje is. Kalóriát szintén nehéz megtippelni.

Vacsora: tökmagos, cheddaros szendvics, megint zsír és szénhidrát.

30 éves létedre te full tévhitben élsz az egészséges életmódról. Amit itt leírtál, simán lehet akár 3000 kalória is. Ráadásul rengeteg a gyümölcs, ami gyorsan felszívódó szénhidrát és gyümölcscukor. Kell a gyümölcs is igen, de nem ilyen baromi sok. És gigantikus mennyiségű zsírt fogyasztasz, ahhoz képest fehérje lófütty.

Azt javaslom, pár ilyen napodat vezesd egy kalória számolós appba lelkiismeretesen, mindent, de mindent vezess grammra pontosan.

2022. febr. 1. 18:54
 12/24 A kérdező kommentje:

Mondtam, ez 1 db nap, a paprikás krumpli most így jött ki, de rengeteg napon eszek csirkét például.

Nem érzem amúgy, hogy sokat ennék, pont az emésztési bajaim miatt nem tudok egyszerre sokat enni, ezért eszek simán napi 6-8 alkalommal.

Amit nem értek, a tippre 3000 kalória mellett hogy fogytam 2 kilót, és amit írtam: rendszeresen éhes vagyok. A fentieknél nem eszek kevesebbet, csak mást.

(btw a magkeverék teli van fehérjével).

Köszönöm a válaszod.

2022. febr. 1. 19:55
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A magkeverék tele van zsírral. csak mondom, mert így van. És magas a kalóriaértéke.
2022. febr. 1. 19:58
 14/24 anonim ***** válasza:
Ami az állandó éhséget illeti: soványan is lehetsz IR-es.
2022. febr. 1. 20:00
 15/24 A kérdező kommentje:
Volt már labor, uh, egy rakás vizsgálat, de nem találtak semmit. Ezért véltem úgy, hogy akkor megpróbálok az életmódon változtatni - ezek szerint rosszul. Igaz, a bajaim hatványozottan csökkentek.
2022. febr. 1. 20:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Nekem két ÉV! alatt jöttek rá hogy IR-es vagyok, addig még a pszichiátriára is el akartak küldeni, mert biztos idegi alapon vagyok rosszul evés után nem sokkal.... Nem mert rohadt gyorsan megzuhan a cukrom.
2022. febr. 1. 20:06
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

A "tele van fehérjével" erős túlzás, de nem lepődök meg azok után, hogy szerinte tök egészségesen étkezel úgy, mint a magyarok nagyrésze, zsír zsírral és szénhidráttal. Meg kocka sajt...

Jó ne higyj akkor nekem, én pont letojom. Én tavaly június óta számolom a kalóriákat, de biztos a te tipped a jó, akinek gőze sincs az egészről.

2022. febr. 1. 20:08
 18/24 A kérdező kommentje:

17

Bocsi, de ne itt vezesd már le a frusztrációd. Igazad van, tegnap több volt a zsír, de leírtam azt is, hogy nem a paprikás krumpli az alapétel, vendégségben voltam. Egyelőre az összefüggéseket nem értem pontosan, de azt gondolom, hogy már azzal többet teszek az ügyért az emberek kb 80%-nál, hogy foglalkozok vele. Ennél sokkal-sokkal rosszabb példák vannak. Tévúton vagyok? Lehet, de ez egy folyamat, amit még alakítok - részben ezért született meg a kérdésem. Gondolom, amikor elkezdted számolni a kalóriákat még neked is voltak zsákutcák.

A tanácsodat szívesen veszem, de ezt az ököristállóba való türhő, paraszt és lenéző - általanásító hangnemet tartsd meg magadnak. Kösz.

2022. febr. 1. 20:38
 19/24 anonim ***** válasza:
34%
Nem volt ebben sehol sem frusztráció, sem lekezelés. Feltettél egy kérdést, válaszoltam, erre nekiálltál vitatkozni, meg kifogásokat keresni. Ismétlem, nekem teljesen mindegy, hogy táplálkozol, te ügyed. A türhő, paraszt és lenéző jelzőket meg te tartsd meg magadnak, mert a kommentemre ez is erős túlzás. Főleg, hogyha a 11-es kommentemet elolvasnád mégegyszer érzékenykedés nélkül, akkor látnád benne a segítséget, és fel tudnád használni.
2022. febr. 2. 09:26
 20/24 A kérdező kommentje:

19

A 11-es hsz hasznos volt, főleg annak tekintetében, hogy én is átszámoltam, és közel sem kaptam olyan horrorisztikus számokat, amelyeket betippeltél. Ezt a segítségedet egyébként megköszöntem.

Nem vitatkoztam veled és kifogásokat sem kerestem, egyszerűen elmondtam, hogy annak ellenére, hogy látszólag sokat és rosszul étkezem, mégis fogytam. Ez nem neked szólt, csak ténymegállapítás volt.

Bocs a stílusért, így már csak egy leheletnyit vagy lekezelő, ezt elviselem, de a szándékosan tuskó megjegyzéseket nem tolerálom.

2022. febr. 2. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!