Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Túlzásba viszem az egészséges...

Túlzásba viszem az egészséges életvitelt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túlsúlyos, inkább vékony, 70kg/173 cm. Emésztési problémák miatt döntöttem úgy, hogy a legtöbb egészségtelen ételt kiiktatom az életemből, mellette sportolok. Nem követek életmód és táplálkozási tanácsadókat, inkább próbálok a testem jelzéseire figyelni. Ami nem esik jól, azt értelemszerűen elhagyom. Rengeteg zöldség, gyümölcs, rostban gazdag ételek, tejtermékek, magvak, és aminek csak lehet, kerestem alternatívát.

Úgy érzem, hogy jó ez az út, makk egészséges vagyok, de rengeteget vagyok éhes egy nap, ráadásul fogytam is 2 kilót. Igaz, ez megállt, de zavar, mert egyébként vékonynak érzem magam. A napi bevitel 2000-2500 kcal között van.

Mit gondoltok, kell ezen változtatni?

2022. jan. 31. 20:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tested jelzéseire figyelsz, mégis rengeteget vagy éhes, az egy kicsit ellentmondásos, és valami nem jó.
2022. jan. 31. 21:11
 2/24 A kérdező kommentje:

Példa: ma vacsoráztam, pont annyit, és olyan minőségben, ahogy kell és ahogy egészséges. Egy órával később már korgott a gyomrom, de emiatt nem fogok betolni 5 mogyorókrémes szenyát, mert attól tuti nem leszek éhes. Ettől még vitálisnak érzem magam, de néha, mintha fogyókúráznék, pedig nem.

Talán még nincs meg az összhang.

2022. jan. 31. 21:22
 3/24 anonim ***** válasza:
50%

Húst mennyit eszel? Szénhidrátot?

Naponta 1600-1700 kalória kell csak az agyadnak!

És az agynak szénhidrát kell, hogy működni tudjon.

A testnek meg fehérje. Sok. Lehetőleg állati.

2022. jan. 31. 22:20
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért vagy éhes, mert eszed a sok zöldséget, gyümölcsöt, magvat. De tuti nem eszel egy jó adag húst meg köretet, pl rizset, ami laktatna.

Van egy rossz hírem. Ezt nem sokáig fogod tudni csinálni.

2022. jan. 31. 22:21
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
ha rengeteget vagy éhes, akkor nem táplálkozol egészségesen, bármit is higgy.
2022. jan. 31. 23:00
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Fiú vagy vagy lány? Fiúnak ez irtó kevés kalória. Mit sportolsz? Egy laborvizsgálat nem ártana (anyagcsere, cukor).
2022. febr. 1. 00:03
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

"Példa: ma vacsoráztam, pont annyit, és olyan minőségben, ahogy kell és ahogy egészséges."

Ez nem példa, ez egy lótúró. Írd meg, hogy pontosan mit ettél, és abból mennyit. Írd le egy napi étkezésed, grammra vetítve.

2022. febr. 1. 09:35
 8/24 A kérdező kommentje:

- kora reggel, munka előtt 1 tasak jóreggelt keksz, 1 db alma

- reggelire 3 db szendvics, natúr kockasajttal, salátával, paradicsommal, kolbász szeletekkel, cheddar sajttal + egy doboz Danone Activia, mandarin

- 11-kor egy db banán

- 1 körül kb 50g dió, mandula, mogyoró, kesu (lidls mix)

- 3 körül ebéd, paprikás krumpli virslivel, szalonnával

- 5 körül narancs, mandarin, répa, alma, áfonya

- 7 körül vacsi, paradicsomos-bazsalikomos- illetve tönkölyös - tökmagos krémmel kent szendvics, cheddar-ral, zöldségekkel

Ez a tegnapi nap.

A szendvicsek csak tk, rozsos, vagy Graham lisztes termékek. Futni járok 2 naponta, kb 5 km-t, hétvégente valamivel többet, és 30F vagyok.

Nem számolok kalóriákat, grammokat, ezért tippeltem be 2000-2500-ra.

2022. febr. 1. 17:25
 9/24 A kérdező kommentje:
Ja, és köszi a válaszokat!
2022. febr. 1. 17:26
 10/24 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy ez csak egy adott nap, ma pl teljesen más dolgokat ettem. Hétvégén szintén más kajákat fogyasztok, nincs rendszeresség, legfeljebb az étkezések időpontja.
2022. febr. 1. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!