Szerintetek ez megfelelő tápanyag bevitel szempontjából?
Ez megfelelő tápanyag bevitel egy 18 éves nő számára?
Sok, vagy kevés kcal? Min kellene még változtatnom?
Leírom egy átlagos napomat.
Reggeli: kávé 1 dl tejjel, néha zabkása vagy tojás
Tízórai: 1 barack
Ebéd: sajttal sütött csirkemell, rizs - általában valamilyen zöldséget is eszem hozzá..
Uzsonna: 2 szelet görögdinnye, kávé
Vacsora: apró hús, 1 alma
Általában ebédre és vacsorára rizst eszem, néha krumplit, és sok húst, zöldséget, túrót.
Fehér lisztet szinte sosem eszem, cukrot viszont szoktam, ugyanis heti 1 alkalommal eszem édességet, vagy 1-2 havonta pizzát, 2/-3 havonta pedig tésztát.
A legtöbb helyen nem írtál mennyiségeket, úgyhogy ez szinte akármennyi kalória lehet. Láttam már 100 és 1200 kcalos zabkását is. Még ha feltételezem, hogy normál adagokat eszel, akkor is nagy a szórás. Ráadásul az egyik 18 éves nőnek 1400 kcal kell, a másiknak 3200, vannak alacsony, cérnavékony, inaktív és magas, izmos, aktív nők is.
A zöldséget kicsit keveslem, amúgy jó ételek ezek szerintem. Fehérje, kis zsír, szénhidrát normális forrásokból... Ha a mennyiségek is jók, ez ránézésre tetszetős így. Persze nincs Chronometer vagy tápanyagtáblázat a fejemben, de akkor sem tűnik rossznak.
Igazad van!
Általában ha csirke akkor 2 szelet, ha disznó hus akkor 1-2, rizsből olyan 2 maréknyi, zabkása pedig 2 dl tej, és 60-70 gramm zab.
Köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!