Hízni szeretnék egy kicsit, de nem úgy mint háj, hanem mint izom. Tudnátok tápanyag dús ételeket írni? És hogy mennyi lenne a napi megfelelő bevitel? 17/F 185cm és ~65kg.
Soksok húst kellene enned, sok halat, tojást. Ezekben sok a fehérje. Szedhetsz multivitamint, ez segít helyreállítani a szervezet vitaminháztartását és ezáltal az anyagcserédet. Lehetséges, hogy egyoldalúan táplálkozol és azért nem tudsz hízni, de az is lehet, hogy egészségügyi oka van - pl. pajzsmirigy probléma - ezt vérvizsgálatból meg tudják állapítani.
Sportolsz valamit? Sportolással is lehet változtatni az anyagcserén. Csak evéssel nyilván csak hájat fogsz építeni. Jársz konditerembe? Kondival jól lehet az izmokat építeni - erről olvass sokat, mert nem mindegy, hogy végzed a gyakorlatokat...
Vagy vehetsz egy-két súlyzót és otthon is csinálhatod.
Ja, és a táplálkozásnak rendszeresnek kell lennie, nem szabad kihagyni egy étkezést sem.
Sportolok mindennap, és már mondták, hogy menjek el egy vérvételre.
Napi hányszor-i étkezés a legjobb? Pl.: Többször keveset, vagy hasonló
Köszi a választ.
1-es vagyok
Elvileg a napi többszöri de kevesebb, de szerintem inkább annyi étkezést állíts be magadnak, amit biztosan tartani tudsz és normális kajákat tudsz akkor enni. Mondjuk kezdetben 4-szerit próbálj meg. Ha sportolsz, vehetsz fehérjeturmixot is, az a sport előtt lehet az egyik "étkezési" alkalom.
Ez attól is függ, mennyit sportolsz. Vannak erre táblázatok életkorhoz kötött energiaszükséglettel. Nézz utána az általad fogyasztani kívánt ételek energiaértékének, pl. egy adag rántott hús körettel mennyi energiát jelent. /hány dkg hús hány dkg körettel - no ezek a macerás, számolgatós dolgok./
Anno táplálkozási alapismereteken mindig egy angol oldalon nézegettük az ételek tápértékét, energiaértékét, nem tudom, hogy azóta van-e ilyen magyar oldal. Szerintem ha angolul keresel rá, előbb találsz ilyen adatbázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!