Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyás témában szeretnék...

Fogyás témában szeretnék kérni tőletek pár tippet, tanácsot. Hogyan is kezdjek neki, hogy jól csináljam?

Figyelt kérdés
Amit rólam tudni kell: 22 éves vagyok, 130 kg és 171 cm. Nem nagyon mozgok, jelenleg nem is dolgozok, és egyre rosszabbul érzem így magam. Szeretnék mostmár tényleg lefogyni, egész életemben halogattam, és egyre nehezebb így az élet. Milyen mozgással kezdjem és mennyi időt szánjak rá naponta az elején? Konkrét gyakorlatokat esetleg tudtok írni, ami ilyen túlsúllyal nem káros? Étkezés terén mire figyeljek inkább? Minden ötletet szívesen meghallgatok. Szép napot mindenkinek! :)

2022. jan. 5. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én első körben javasolnék egy laborvizsgálatot, inzulin, cukor, pajzsmirigy. Ettől függetlenül persze elkezdhetsz mozogni. Ekkora túlsúllyal én eleinte csak tempósabb sétát ajánlanék, esetleg úszást. Szóval olyat, ami nem terheli meg az ízületeid.

Ételeknél figyelj, hogy rendszeresen étkezz, ne iktass be nasikat. Köztes étkezés legye egy alma, valamilyen zöldség, natúr joghurt, kis olajos magvak, stb. Egyél sok rostot tartalmazó ételt, igyál sok vizet. A rostbevitel nagyon fontos. Nem kell semmit teljesen megvonni, ha amúgy egészséges vagy, de törekedni kell a cukrot, bő zsírban készült ételek, gyors felszívódású szénhidrátok minimális csökkentésére.

2022. jan. 5. 13:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló hibátlan választ írt.

Mivel azt írod, hogy egész életedben halogattad, valószínűleg sosem voltál vékony. Endokrinológiára mindenképpen érdemes lenne elmenned, de előtte egy teljes vérképet kéne kérni a háziorvostól, szükség esetén célirányos laborvizsgálatok.

Ha úgy érzed, hogy ez az életviteled miatt van, akkor azon kell változtatni.

Első sorban az étkezésen, ahogy egyes is írja, és mozgást is iktass be a mindennapokba, de max séta (naponta többször, akár rövid ideig is), és heti 1 vagy 2 úszás.

Hosszú folyamat lesz, de kitartást kívánok hozzá.

Az elhatározás már megszületett, most jöhetnek a tettek.

2022. jan. 5. 16:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2022. jan. 5. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!