Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kell naponta 2 liter...

Miért kell naponta 2 liter folyadékot meginni?

Figyelt kérdés
Ha ennyit iszom, akkor konkrétan vizet pisilek, ráadásul nem is esik jól.
2021. nov. 16. 18:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Pedig igaz, akár tetszik akár nem.
2021. nov. 16. 21:17
 12/22 anonim ***** válasza:
Elsősorban hogy jól működjenek a vesék ne alakuljon ki vesekő, aztán a kevés folyadék beviteltől besűrűsödik a véred, leeshet a vérnyomásod, székrekedés és lesz valamint a legsúlyosabb esetet lehet elkerülni a kiszáradást (dehidratáció). Ahogy előttem írták bizonyos élelmiszereknek is nagy a folyadéktartalma meg a leves is jó + a gyümölcsök között is van olyan ami magas folyadék tartalommal rendelkezik (dinnye)
2021. nov. 17. 12:15
 13/22 anonim ***** válasza:
33%

Köszi annak a "nagyokosnak", aki a 6. válaszomat 0%-ra leszavazta.

Miért is? Fáj az igazság? Lehet utánanézni a dolgoknak, ha valaki ennyire nem hiszi el az ott leírtakat.

De tudom a 0 értelmi szinttel rendelkező csak a leszavazás gombot tudja megnyomni.

2021. nov. 17. 12:21
 14/22 anonim ***** válasza:

Azért nem árt a vízivásban is mérsékletesnek lenni, a túlzott folyadékfogyasztásnak megvannak a veszélyei. Érdemes utána olvasni a vízmérgezés tüneteinek, következményeinek!

Pl.: [link]

2021. nov. 17. 17:31
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha bele gondolsz, mikor izzadsz, kifújod levegőt, pisilsz, elmész nagydologra akkor mind folyadékot veszítesz. Ezt pótolni, de a körülményektől függ, hogy a folyadékvesztés mekkora. Ennek fűvényében kell visszapótolni a folyadékot. Hogy pont két litert kell ezt nem lehet konkrétan így kijelenteni. Viszont, ha egyhuzamban megiszol pl. fél liter vizet annak nagy része átmegy rajtad, mert nem tud raktározni a szervezet vizet mint egy teve például. Úgy ideális pótolni, hogy eloszlatva az egész napra tehát mondjuk óránként iszol pár korty vizet ezzel folyamatosan pótolód az elvesztett folyadékot.
2021. nov. 19. 13:27
 16/22 anonim ***** válasza:

Erősen túl van tolva ez a mindenkinek egyformán 2 liter. Mert hihetetlen, hogy egy 120 kilós debellának és a 48 kilós nádszálnak is 2 litert kellene innia. Ez így egyszerűen nem igaz. Hogy súlytól, kortól, nemtől, fizikai aktivitástól és taplálkozástól függetlenül mindenkinek 2 litert kell meginnia, ha nem esik jól akkor is. És nem mindegy az sem, hogy kohász vagyok, vagy szobatudós a fotelben.

Nem vagyok a sok folyadék ellen, ha az kellemes az egyénnek. De ne essünk már át a lovon, és ne erőltessük!

2021. nov. 23. 00:05
 17/22 anonim ***** válasza:

46-47 kg-san kb 2 és fél litert iszok naponta, de lehet, hogy többet is. Ez nyáron jóval több.

Tehát egy 120 kg-snak legalább 3 litert kéne innia naponta minimum.

És nem, nem iszom sokat. Ennyit kíván a szervezetem.

2021. nov. 23. 05:45
 18/22 anonim ***** válasza:
17-es: és azt ki mondta, hogy nálad a bölcsek köve, és hozzád kell igazodnia mindenkinek? Ha pl. van egy még fel nem fedezett cukorbetegséged, akkor az már meg is magyarázza, hogy miért kivánsz ennyi folyadékot, de azért ne várd már el, hogy mindenki hozzád igazodjon! Nem ártana megfontolnod, amit a 14-es írt!
2021. nov. 23. 17:11
 19/22 anonim ***** válasza:

Inkább te olvasd el, amit a 6. válaszban írtam. Nem én találtam fel a spanyol viaszt, én csupán alkalmazom a leírtakat, hogy a szervezetünk háromnegyede vízből áll és ezért fontos ennek a pótlása. Ja, és bocsika, de makk egészséges vagyok, nem azért iszom napi 2-2,5 litert, mert cukorbeteg lennék. :D Komolyan, nagy itt a sötétség a fejekben.

2021. nov. 23. 18:04
 20/22 anonim ***** válasza:
54%
Például a tiédben!
2021. nov. 23. 18:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!