Napi hány gramm kreatint kell szedni edzes mellett?
22 éves vagyok két hete kezdtem el konditerembe járni. Heti 3-4szer edzek mindig masra sokat vizet iszok es sokat eszek. De szeretnék kreatint szedni. Mik a tapasztalatok vele? Tenyleg olyan jo? Mire jo? És van e mellekhatasai?
187cm vagyok 82kg.
"Napi hány gramm kreatint kell szedni"
5-6 grammot.
"Mik a tapasztalatok vele?"
Valaki tapasztalja valamilyen előnyét, valaki nem. Nehéz megállapítani, hogy a tapasztalt előnyt valóban a kreatint okozza, vagy más. Főleg vizsgálatokban mérhető, egészségügyi előnyei vannak, mindennapokban érezhető gyakorlati előnyei kevésbé.
Mindössze 2 hét gyurmázás után mindentől fejlődni fogsz, úgyhogy a kreatin alapvetően még felesleges, pláne amíg még ennyire vagy képben programozás és sporttáplálkozás terén, hogy mindig másra edzek, meg sokat eszek. Én a helyedben az alaptudás és a tapasztalat bővítésére törekednék, aztán egy-másfél év múlva költenék kreatinra, de nem egy drága tápkiegészítő, úgyhogy költhetsz rá most is, még ha értelmetlen is.
"két hete kezdtem el konditerembe járni"
Még alapjáraton is 0 grammot KELL szedni, de nekeg még annál is nullábbat. Majd talán 1-2 év múlva elgondolkodhatsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!