Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan hagyjam abba a koplalást?

Hogyan hagyjam abba a koplalást?

Figyelt kérdés
8 hónapja koplalok,mostmàr elértem a célom,800 kcalon élek,szeretném feljebb vinni viszont nem szeretném ha jojo effektus lenne a vége.Nyilván nem szeretnék egyszerre emelni,hetente 100 kcalra gondoltam,hogy annyival fogok többet enni,de félek,hogy visszahízom és tönkremegy az eddigi munkàm. Mit lehet tenni,hogy úgy tudjam megemelni a kalóriákat,hogy ne jöjjenek vissza a leadott kilók (vagy a kétszerese) valamint ne gyötörjön emiatt majd bűntudat? Nem azért emelek mert nem bírom már,vagy éhezek,mert jól lakok ennyivel,csak az egészségem féltem.
2021. nov. 12. 17:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Először is keress pszichológust, ha kiskorú vagy szólj a szüleidnek, hogy segítségre van szükséged. Mától egyél 1200kcal-t, az is bőven elég fogyáshoz, 1 hónap múlva egyél a súlytartó kereted szerint.
2021. nov. 13. 12:52
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm a válaszokat,a szakembert mindenképp felkeresem :)
2021. nov. 13. 12:55
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

Hasonló volt velem egy éve. Amikor elkezdtem kalóriákat számolni az akkori átlagos bevitelem 1400 volt, aminél nem változott a súlyom. Aztán 800 alatt ettem amivel végülis elértem a célom, de

kórházba kerültem és majdnem meghaltam. Onnantól elhatároztam, hogy valahogy ezen változtatni kell és szerencsémre hallottam a fordított diétáról, azaz 100-150 kcal/hét növeltem. Most vagyok 2000-2100 kalóriánál, és nem híztam vissza csak pár kilót (pedig mondom, az előző súlytartásom olyan 1400 kcal volt), ami amúgy is kellett mert nagyon sokat fogytam. Szóval jojo miatt ne aggódj. Ja és a fehérjére, mozgásra is figyelj, min 30 perc séta amúgy is jót tesz. Az utolsóval annyiban nem értek egyet, hogy mondjuk 50-nel emeld naponta 1200-ig hogy elkerül a feltáplálási szindrómát, és utána 100/hét. De csak szerintem

2021. nov. 14. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!