Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A férjem rengeteget eszik,...

A férjem rengeteget eszik, nem győzök rá főzni. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

45 éves férfiről van szó, 9 éve vagyunk házasok, gyermekünk nincs. Eleve úgy ismerkedtünk meg, hogy mindketten szerettük a hasunkat. Jókat ettünk együtt, főztünk, étterembe jártunk, tehát mindig az evés volt az előtérben. Ami engem illet, a mai napig szeretem a finom ételeket, de megtanultam mértéket tartani, így leadtam jó pár kilót, mozogni is elkezdtem. A férjem más tészta, folyamatosan az étel körül forog az agya, és nagyon meghízott az elmúlt évek során. Dolgozni eljár, egy irodában van. Egy kollégájától visszahallottam, hogy egész nap van valami a szájában, rágcsál a számítógép előtt, ebédre (amellett, hogy én pakolok neki pl. egy nagy doboz rántott húst krumplival) ő még pizzát is rendel délután. Ő előbb ér haza mint én, és amikor vacsorázni szeretnék, sokszor pofára esek, hogy már egy csepp főzelék sincs a lábasban, pedig előző este készítettem. Két dolog zavar:

először is, az egészsége. Többször vitatkoztam vele erről, de köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig ő nem annyira túlsúlyos, nem lesz semmi baja.

másodszor: a rengeteg idő, pénz, fáradság, amit ételkészítéssel jár. Minden másnap nagybevásárlás, főzés, sütés este munka után, aztán másnap estére elfogy az egész tepsi sült hús. Szolgának érzem magam a saját házamban.

Ilyen esetben szerintetek mit csináljak? Próbáljam rábeszélni, hogy menjünk étkezési tanácsadóhoz? Vagy pszichológushoz? Vagy egyszerűen ne főzzek, és mondjam neki, hogy oldja meg magának? Nem látom a kiutat ebből az egészből.

2021. okt. 26. 15:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocsánat, látom, hogy 45 éves..Akkor csak a másik két válasz érdekelne.
2021. okt. 26. 17:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Saccra 110-120 kiló.

Az elején lett elrontva.

2021. okt. 26. 20:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha olyan dologra hegyeznéd ki a dolgot, hogy minél kövérebb, annál kevésbé tud teljesíteni az ágyban, jó lenne ha vékonyabb lenne, mert régebben milyen jó volt...
2021. okt. 30. 07:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Majd azt ő tudja szerintem!

2021. okt. 30. 14:48
 15/15 anonim ***** válasza:
13-. Értem, hogy tudja, de mint látod, az egészségére vonatkozó dumákkal eddig sem lehetett hatni rá. Ha viszont a párkapcsolatát érezné veszélyben, hátha kapcsol.
2021. okt. 30. 15:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!