A férjem rengeteget eszik, nem győzök rá főzni. Mit javasoltok?
45 éves férfiről van szó, 9 éve vagyunk házasok, gyermekünk nincs. Eleve úgy ismerkedtünk meg, hogy mindketten szerettük a hasunkat. Jókat ettünk együtt, főztünk, étterembe jártunk, tehát mindig az evés volt az előtérben. Ami engem illet, a mai napig szeretem a finom ételeket, de megtanultam mértéket tartani, így leadtam jó pár kilót, mozogni is elkezdtem. A férjem más tészta, folyamatosan az étel körül forog az agya, és nagyon meghízott az elmúlt évek során. Dolgozni eljár, egy irodában van. Egy kollégájától visszahallottam, hogy egész nap van valami a szájában, rágcsál a számítógép előtt, ebédre (amellett, hogy én pakolok neki pl. egy nagy doboz rántott húst krumplival) ő még pizzát is rendel délután. Ő előbb ér haza mint én, és amikor vacsorázni szeretnék, sokszor pofára esek, hogy már egy csepp főzelék sincs a lábasban, pedig előző este készítettem. Két dolog zavar:
először is, az egészsége. Többször vitatkoztam vele erről, de köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig ő nem annyira túlsúlyos, nem lesz semmi baja.
másodszor: a rengeteg idő, pénz, fáradság, amit ételkészítéssel jár. Minden másnap nagybevásárlás, főzés, sütés este munka után, aztán másnap estére elfogy az egész tepsi sült hús. Szolgának érzem magam a saját házamban.
Ilyen esetben szerintetek mit csináljak? Próbáljam rábeszélni, hogy menjünk étkezési tanácsadóhoz? Vagy pszichológushoz? Vagy egyszerűen ne főzzek, és mondjam neki, hogy oldja meg magának? Nem látom a kiutat ebből az egészből.
Ha nem főz akkor a kérdező sem eszik, mert ennyi kaját rendelni anyagi csőd (a mostani zabát is ki kell gazdálkodni ahogy látom), márpedig a manusz minden áron enni fog.
Lehet, hogy a végén megeszi a feleségét is.
Akkor főzzél. 😅 de akkor változást se várj.
Ja, amúgy se a pszichológus, se a táplálkozási tanácsadó felkeresése nem egy rossz ötlet.
Rendeljen gyakrabban magának a saját részéből, amit ő keres, vagy nem tudom.. Elég költséges, az biztos, de ha mellette főzöl is, csak max kicsit kevesebbet,akkor talán még megfizethető lesz így is.
Egyébként milyen idős, hány kiló, és milyen magas?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!