Mennyire egészségtelen hosszú és rövid távon, ha napi 800-1000 kcal a max. bevitelem?
Én 180 cm vagyok, két éve ehhez társult 59kg, fiatal férfiként.
Éreztem, hogy kezdeni kellene valamit, szóval megtanultam elkészíteni a kedvenc kajámat. Steak pácolása, majd grillezése és tárcsán sült krumpli, meg egy adag edámi sajt. Szóval heti 2 alkalommal ezt csináltam, mindig maradt más napra is, szóval egy héten 4x sült krumpli sajttal és hússal került elfogyasztásra, a többi napokon meg ettem, amit főzött a családom.
Eredmény: 86 kg vagyok. Most valahogy az étvágyam is megjött, mostmár szívesebben eszek meg mindent.
Még éppen benne vagyok a normális súlyba :D
De már nem is vagyok válogatós.
1000 kcal alá soha ne menj, az életveszélyes már egy hét után!
Az hogy egy embernek mennyi kcalra van szüksége naponta, sok mindentől függ pl. mozgás, nem, tömeg, kor stb., általában 1500-2500 kcal között van a felnőtteknél.
De általános szabály, hogy 1000 kcal a napi MINIMUM! Legalább arra figyelj, hogy azt érdd el, ha már többet nem bírsz enni. Előbb-utóbb rosszul leszel, vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!