Tejtermékeket hogyan kell kivenni az étrendből?
Legfőbb gondom az, hogy a fogaim nagyon hirtelen elkezdenek tönkremenni tej nélkül. Vagy van pl az a 0,1% zsíros fitt tej, abból is hiányzik valami.
Gondolom adná magát, hogy a kalcium, de nem. Arra direkt figyeltem ezeknél a próbálkozásoknál (mandulás/magvas zabpehely volt a reggeli mindig, különféle tejpótlókkal (mandula-, kókusz-, rizsital))
Mi kell a fogaknak, ami van a tejben, de ezekben az italokban nincs?
Köszönöm a segítséget!
SEMMI. A tejben az egyetlen hasznos anyag fogak szempontjából a kalcium.
A fogaid nem azért romlanak, mert nem iszol tejet, hanem mert helyette rengeteg plusz szénhidráttal dúsított élelmiszert fogyasztasz - zabpehely, növényi "tejpótlók", ezek mind tele vannak CH-val!
"Legfőbb gondom az, hogy a fogaim nagyon hirtelen elkezdenek tönkremenni tej nélkül."
Részleteznéd?
Az emberi szervezetnek, és csontozatnak (értsd csontfog), baromira nincs szüksége a tejre.
Teljes mértékben egyetértek az egyes válaszolóval.
4-es: a ch-nak annyi köze van hozzá, hogy ha a kérdezö nem tisztítja rendesen a fogait, akkor ez okozhat fogszuvasodást.
Természetesen attól, hogy valaki fogyaszt ch-t, nem jelenti azt, hogy tönkre kell menni a fogainak, csak ha nem veszi figyelembe, hogy egy zsír-fehérje vizes emulziója helyett egy cukor(keményítö)oldatot besz magához.
Hát sokat nem jelent, hogy rágozol. Meg mit takar a fogmosás? Használsz fogköz kefét/fogselymet?
A probléma szimplán az, hogy lepedékes marad a fogad. Én mai napig nem tudok normálisan fogatmosni. Egyszerűen nem vagyok elég alapos és nem nézem meg mindennap, hogy semmi lepedék nem maradt a fogamon. Pár nap és abból szép kis fogkő lesz.
#9: a rágás és a nyál tisztítja a fogakat.
Azért kell a fogmosás, mert a főzés/sütés úgy evolúciós szempontból hasznos,.kórokozókat kiöli a kajából, cserébe pépet eszel, nincsenek rostok (se hús, se növény) amintisztítaná a fofadat.
Annak, hogy te minden nap kényszeres lepedékteleníted a fogaidat amúgy használat nélkül, max. a dogorvosod örül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!