Azt mondta egyik ismerősöm, hogy hagyjam el teljesen a cukrot,lisztet,tejet, tejtermékeket mert károsak. Most elkezdtem fogyni, izomzatból is. Ennek van értelme?
Annyi hülyeséggel tömte meg a fejedet, hogy az hihetetlen.
Pontosan érzed, neked mi a megfelelő, ne engedd eltéríteni magadat tőle. Legközelebb majd a fényevéssel jön. :/
Cukor: [link]
Glutén; fogyasztásakor egy zonulin nevű enzim képződik, ami a vékonybél falát áteresztővé teszi. Amíg rendben van a bélflóra, ezeket a lyukakat szinte azonnal eltömíti, így további káros hatás nem érvényesül. Más kérdés, hogy a mai táplálkozás mellett kinek van rendben a bélflórája...
Tej; a kazein keresztreakciót vált ki a gluténnal. Emellett az extra magas hőokú pasztőrözés során roncsolódik a fehérjeszerkezet. Emiatt, meg a legtöbb felnőttből hiányzó laktózbontó enzim hiánya miatt emészthetetlen massza a belekben kitűnő táptalaja a gyulladáskeltő patogén baciknak. És mivel a hozam érdekében a marhákat nem a természetes táplálékukkal, tehát fűfélékkel, hanem (GMO) kukoricával, szójával, meg hasonló, fehérjékben gazdag szarságokkal etetik, folyamatosan kapniuk kell az antibiotikumokat, növekedés serkentő hormonokat, stb.
Elvileg lehet benne valami, a lakosság 70%-a érzékeny a laktózra, valami 10% körüli a gluténérzékenyek arànya. A sport szegény életmód a külföldről importált ennivalók, a sok helyről vásárolt élelmiszerek, a nasik, cukrozott élelmiszerek, az antibiotikumok mind elősegítik, hogy tönkremenjen a bélflórád.
De én azt gondolom, hogy a nagyszüleim soha nem diétáztak gluténra/tejre és 90 év felett vannak.
Meg kell találni egy egészséges életmódot, de nem hiszem, hogy rettenetesen erőltetni kell a szigorú diétákat, főleg, ha amúgy nincs tüneted. A cukorpótlókat meg cukor helyett nagyon ajánlják a diétás vonalon, de legalább annyi embernek okoznak problémát (pl. a laktózintoleránsok többsége puffad a xilittől is), mint a cukor. Rengeteg esetben szóját használnak tej helyett, ami szintén autoimmun reakciót vált ki nagyon sok embernél (mint a tej).
Mindenkinek azt az életmódot kell követnie, amitől ő jól érzi magát.
Nyilván valamennyi családi halmozódás van, de csak azért elkezdeni alternatív módon étkezni, mert divat, szerintem butaság (mondom ezt úgy, hogy amúgy én nem eszem glutént, tejet és csak ritkán cukrot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!