Azt mondta egyik ismerősöm, hogy hagyjam el teljesen a cukrot,lisztet,tejet, tejtermékeket mert károsak. Most elkezdtem fogyni, izomzatból is. Ennek van értelme?
Figyelt kérdés
24 éves srác vagyok, sporoló. Olyan alkat, aki naponta 12x eszik és semmi zsír nem rakódik le rám. Ami a lényeges az az, hogy ezelőtt ,mindent' ettem, annyi hogy éttermekbe,gyorséttermekbe stb sosem jártam, kerülöm a feldolgozott élelmiszereket, cukrot üdítőket, mindig magamnak főzök. A mindent ettem alatt értem: gluténtartalmú dolgok, tejtermékek (mértékkel), napi max. 30 g hozzáadott cukor, gyümölcsök, zöldségek. Tehát igazából sosem táplálkoztam egészségtelenül. Az ismerősöm megszállott és azt mondta, hogy próbáljam ki hogy elhagyom teljesen a cukrot, lisztet, gluténtartalmú élelmiszereket, az összes tejterméket, mert ezek rendkívül károsak, a cukor lerombolja a kollagénszálakat, elasztin rostokat, az ízületeket szétroncsolja, a glutén elpusztítja a bélbolyhokat annál is aki nem allergiás rá, a tej pedig tele van hormonokkal. És hogy az edzés 100x könnyebben fog menni ha elhagytam ezeket. Megfogadtam a tanácsát, sajnos. Hát nemhogy könnyebben, de az edzés inkább 100x rosszabbul megy. Sőt fáradtabb is vagyok. Hiába hagytam meg a húst, rizst, zöldségeket, gyümölcsöket, egyszerűen azt érzem, hogy a szervezetem mást akar, tiltakozik és azt hallottam hogyha nem eszünk olyanokat, amiket a szervezetünk szeretne akkor annak jó vége nem lesz. Azt mondta ismerősöm, hogy ez normális, ez a hozzászokás időszaka és min 3 hónap mire átáll a szervezet és megszokja. Hát nem tudom, izomból is sokat vesztettem. Egyszer volt olyan, hogy gondoltam egyet és átálltam fokozatosa a vegán étrendre, hát az teljes halál volt, abba is hagytam. :D Szerintem ez tök emberfüggő, nem mindenkinek jó az ami a másiknak. Pl van aki szerint a cukor káros (mert mésszel fehérítik ki elvileg) de egy barátom mesélte hogy az édesítőszerek neki tönkrevágták a beleit. Még a stevia is. Én mindig arra törekszem hogy a természetes dolgokat egyem lehetőleg (ilyen szempontból a cukor is az, a méz is), de az ismerősöm szerint mindent el kell hagyni. Szerintetek is túloz, igaz? :D Meg interneten is már annyi cikk van pro és kontra hogy mi egészséges mi nem, 60.000 cikk, 60.000 féle változat, ki tudja miket hazudnak az embereknek. Kész káosz szerintem.2021. máj. 7. 09:43
21/24 A kérdező kommentje:
18: írok majd privátban inkább. :)
19: ohh,imádom az ilyen intelligens, okos, tartartalmas hozzászóládosokat. Teljesen igazad van, nekem is mama meséli mindig hogy régen minden mennyire más volt, most meg az ízek is teljesen mások. De én amondó vagyok, hogy ebből az élelmiszeripar mellett a gyógyszeripar húzza a másik nagy hasznot. Szánalom egyébként.
2021. máj. 8. 14:20
22/24 anonim válasza:
"A z én gyerekeim az első generáció, akinek a várható élettartam nem éri el a szüleiét."
Errr tudsz forrást mellékelni? Amit én találtam, ott pont az ellenkezője van.
23/24 anonim válasza:
Az elmúlt 30 évben most először a covid miatt csökkent másfél évet a várható élettartam. Nem teljesen értem, hogy hogyan lehetne rövidebb, mint a szüleinknek...
24/24 anonim válasza:
Kérdező: rendben, várom a privátot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!