Nem tudok leszokni a tejtermékekről, leginkább a sajttal és a tejföllel vagyok így. Miért?
Hát nem tudom, én egész életemben pattanásos voltam, de a durva fajtából, emellett nekem is szőrtüsző gyulladások, ekcéma...
Én próbáltam rengeteg dolgot, tetőtől talpig (mindenhol is) kivizsgáltak, de semmi.
Próbáltam 3 hónapig tejtermék-tojás-glutén mentes diétát is, szintén semmi, sőt visszanézve az akkori képeket, még csúnyább volt a bőröm.
Azután találtam rá a kozmetikusomra és a termékekre amikkel dolgozik, na azóta (8hónapja) nem volt cisztás akném, pedig mindenfélét eszek. Szerintem nem a tejtermékek a ludasak, akkor már inkább a gyors szénhidrátok!
A tejtermékekben sok értékes tápanyag is van, és nem károsabb, mint a többezer kilóméterről hozott, hajón érlelt termékek. Én értem, hogy más állatok tejét nem szokás inni stbstb, de ennyi erővel más éghajlat terméseit se kéne, a tojást sem kéne, a búzát sem, meg úgy egyáltalán semmit. Feleslees ezen stresszelni, a mérték a lényeg :)
Nekem egyértelműen a tejfehérje a gond. Amikor először elhagytam a tejet, 1-2 hónap alatt letisztult a bőröm. Aztán később, amikor ismét rákaptam a lágyabb sajtokra, 1-2 napon (!) belül gyulladt lett újra. Igaz, nem olyan mértékben és hamarabb múlt utána, mert nem ettem olyan mennyiségben már sajtot, mint előtte, de az összefüggés látványos volt.
Persze, nem mindenkinek ugyanaz okoz gondot, de nem ritka, hogy a tej bűnös a bőrproblémák egy jó részében. Szóval szerintem megéri, kipróbálni a tejmentességet. (2-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!