Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem tudok leszokni a tejtermék...

Nem tudok leszokni a tejtermékekről, leginkább a sajttal és a tejföllel vagyok így. Miért?

Figyelt kérdés
Nagyon sok problémám van az arcommal, csúnya pattanásos. Orvos nem talált semmit. 11 éve vegetáriánus vagyok és nagyon szeretem a tejfölt,sajtot,joghurtokat. Tejet nem iszom meg magában egyedül. Már ez az évek alatt sokadik próbálkozás volt, minden helyettesítőt megvettem (növényi joghurt, tejföl,tej,sajt) de nem jó. Szenvedés nekem ezekkel minden mert nem ízlik. Vagyis a növényi tejek igen de a joghurt és a tejföl,sajt nem. Alapból ha szép lenne az arcom is el hagynám ha tudnám a sok rossz miatt amit mondanak róla de nem megy. Egyszerűen imádom az ételre sült sajtot, a rakott ételek tetején a tejfölt de még magában is.. Annyira rossz, a hús soha egy percig nem hiányzott nem is enném meg de ezek a termékek nagyon függőséget okoztak nálam. Egyébként nem állatvédelmi okokból nem eszem a habár elismerem,hogy tényleg szörnyű ami történik de sok dologgal nem értek egyet mint pld azzal, hogy a vegánok mézet sem fogyasztanak. Mit tegyek?

2021. máj. 23. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Mert szereted. Ilyen egyszerű. Én is imádom. Sajtos-tejfölös lángos hmm. Nyilván a vegák, vegános is esznek ilyet (mármint helyettesítőkkel), és mindig elmondják, hogy hmm ez milyen jó. Hát, én okádni tudnék mindtől sajnos. Ez az, amiről nem fogok lemondani.
2021. máj. 23. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert baromi finomak. Nekem is szétcseszi a bőröm szinte az összes tejtermék. Sajtokból is csak a hosszú ideig érleltek nem, de azok rettenet drágák. Mivel eléggé tud fájni, ahol begyullad a bőröm (főleg szőrtüszők, és sajnos az arcomon is), így sok év alatt meguntam a dolgot, és végleg elhagytam a sajtok többségét is. Jobb így, kevesebb kellemetlenséggel jár. Én viszont imádom a húsokat, mindig is jobban szerettem bármi egyébnél, úgyhogy szerencsére annyira nem vág földhöz a tejtermékek hiánya.
2021. máj. 23. 20:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én egész életemben pattanásos voltam, de a durva fajtából, emellett nekem is szőrtüsző gyulladások, ekcéma...

Én próbáltam rengeteg dolgot, tetőtől talpig (mindenhol is) kivizsgáltak, de semmi.

Próbáltam 3 hónapig tejtermék-tojás-glutén mentes diétát is, szintén semmi, sőt visszanézve az akkori képeket, még csúnyább volt a bőröm.

Azután találtam rá a kozmetikusomra és a termékekre amikkel dolgozik, na azóta (8hónapja) nem volt cisztás akném, pedig mindenfélét eszek. Szerintem nem a tejtermékek a ludasak, akkor már inkább a gyors szénhidrátok!

A tejtermékekben sok értékes tápanyag is van, és nem károsabb, mint a többezer kilóméterről hozott, hajón érlelt termékek. Én értem, hogy más állatok tejét nem szokás inni stbstb, de ennyi erővel más éghajlat terméseit se kéne, a tojást sem kéne, a búzát sem, meg úgy egyáltalán semmit. Feleslees ezen stresszelni, a mérték a lényeg :)

2021. máj. 24. 08:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Arcot tisztít neked a kozmetikusod? ☺️
2021. máj. 24. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem egyértelműen a tejfehérje a gond. Amikor először elhagytam a tejet, 1-2 hónap alatt letisztult a bőröm. Aztán később, amikor ismét rákaptam a lágyabb sajtokra, 1-2 napon (!) belül gyulladt lett újra. Igaz, nem olyan mértékben és hamarabb múlt utána, mert nem ettem olyan mennyiségben már sajtot, mint előtte, de az összefüggés látványos volt.

Persze, nem mindenkinek ugyanaz okoz gondot, de nem ritka, hogy a tej bűnös a bőrproblémák egy jó részében. Szóval szerintem megéri, kipróbálni a tejmentességet. (2-es voltam)

2021. máj. 24. 09:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem nyomkod, hanem hámlasztó kezeléseket végez. Nálam ez oldotta meg a dolgokat :)
2021. máj. 24. 14:20
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
A tej tartalmaz egy kazomorfin nevű vegyületet, ami az agy opiátreceptoraihoz kötődik csakúgy, mint a kábítószerek. Nem mindenkinél egyforma a kötődés, de van, akinél komoly függőséget okoz. Ezért nehéz leszoknod róla.
2021. máj. 24. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!