Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit ajánlotok a fogyáshoz?

Mit ajánlotok a fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Mit ajánlanátok egy olyan fiúnak a fogyáshoz akinek magas túlsúlya van, és IR-es és 20-as éveiben jár? Mit mozogjon, nagyjából milyen étrendet alakítson ki magának stb? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Esetleg ha nektek már sikerült lefogyni akár nagyobb akár kisebb súlyból szívesen meghallgatnám mit hogy csináltatok.

2021. máj. 20. 21:47
1 2 3
 21/24 Laylah ***** válasza:

Ekkora túlsúllyal a 2000 kcal a minimum... szóval csinálhatja, mit írtál, csak mindenből dupla adaggal, ha nincs más.

Kérdező, próbálj meg konzultálni egy személyi edzővel, aki étrenddel is foglalkozik, ha a dietetikus nem elég.

2021. jún. 13. 20:45
 22/24 Laylah ***** válasza:
100%

Na jó, átolvastam az "étrendet", amit a 2. oldalon írt valaki, inkább ne kövesd semmi esetre sem. Olyan durva mellélövések vannak benne, hogy felesleges vele számolni is. Egy alma nem 35 kcal, annál több, 75-120 között, mérettől és fajtától függően. Egy 150 g-os gyümölcsjoghurt viszont nincs 176 kcal (Zott 0%-os joghurt pl. 100 kcal körül van, Landliebe teljes, 3,1%-os joghurt sem több 140-nél, természetesen mindkét esetben 150 g-al számolva). Egy natúr túró rudi 107 kcal, nem 87. A barna kenyér szelete legyen mondjuk 60 kcal (tipp). Eszerint a francia lecsó adagja 160 kcal, ami viszont azt adja ki, hogy 2 deci borsóleves 300 kcal, ami kvázi lehetetlen, ha ne tésztából áll az egész. 2 tojás rántottának készítve 308 kcal, tükörtojásnak, csemegeubival már csak 218... :D Ja, plusz egy szelet barna kenyérrel is csak 236, tehát 18 kcal lenne a barna kenyér, ami szintén esélytelen. Egy szelet abonett is 20 kcal, nem még egy szelet kenyér. Zacskós leves meg lehet a bögréstől kezdve a tésztalevesig bármilyen, ezzel így nem lehet számolni.

Csak ennyire van mellélőve:

Vacsora (372 kcal)

15 dkg kész salátamix

1 natúr joghurt

1 ek cukormentes müzlivel

rendesen becsülve:

15 dkg saláta kb. 30 kcal

150 g natúr joghurt kb. 75 kcal

1 ek müzli meg nagyon max 50 kcal,

összesen kb. 150 kcal. Nem 370.

Kérdező, amit még tudok ajánlani, hogy szerezz be egy teflon serpenyőt és ne használj olajat. Esetleg néha egy-egy fél kiskanál kókuszzsír belefér, mikor kifejezetten pirítani szeretnél. De teflonban a húsok és egytálételek mellett pl. a tojásrántotta is el tud készülni zsiradék nélkül. Amit lehet, sütőben süss, ne olajban, valamint a rántott dolgokat mellőzd. Szószokból, mártásokból, sajtokból keveset, vagy semennyit. A különféle salátáknak se dőlj be, hiába zöldség, dresszinggel, ezzel-azzal azt is simán fel lehet turbózni 200-ról 600 kcal-ra is.

2021. jún. 14. 10:10
 23/24 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó! Sajtokból keveset, hagyjad már..

Nagyon is rendben van az az étrend. Én nő vagyok, szóval nekem kevesebb, de nagyon is jók azok a kaják, ha többet eszik belőle. Változatos, és nagyon is tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak húson meg salátán élve lehet fogyni. Nem kell igazából semmit megvonnod magadtól, kérdező, csak mértékkel enni. Én is ettem túró rudit, így is fogytam, csak nyilván nem 5-öt, mint régen, hanem csak egyet.

Szóval, ha nem akarsz fittness modell lenni, akkor nagyon is ehetsz bármit, csak mértékkel. (Több húst, zöldséget, gyümölcsöt, sajtot és sokkal kevesebb kenyeret, tésztát, cukrot, chipset, krumplit stb.)

De mindenképpen csináltass egy dietetikussal/ személyi edzővel egy konkrét étrendet..

2021. jún. 14. 10:43
 24/24 Laylah ***** válasza:

23.: egyáltalán nem mondtam, hogy csak salátán és húson élve lehet lefogyni, sőt, mikor leadtam 30 kilót, egyszer sem ettem salátát, mivel ki nem állhatom a nyers zöldséget és a leveleseket. Én is nő vagyok, de ez nem változtat a tényeken.

Sajtokből igen, keveset. Nem pl. mindent megszórva vastagon cheddar sajttal, mert a sajtokban rengeteg a kalória (amiben meg nem, az mű, pl. kockasajt, tömlős sajt). De pl. egy saját készítésű, kis adag lasagne tetejére simán rámehet 25g reszelt parmezán. Egyáltalán nem azt írtam, hogy hagyja el, hanem, hogy a mérték sokkal fontosabb mint gondolná. Hagyjad már...

Én sokat ettem pl. panírozott halakat (külföldön sokkal nagyobb a választék belőlük, pl. citromos-petrezselymes naphal volt a kedvenc), sült krumplival, mindkettőt sütőben, olaj nélkül készítve. A csirke is változatosan elkészíthető, lehet tésztával, rizzsel, kuszkusszal, főtt zöldséggel, ízesíteni meg a fűszerektől kezdve paradicsomon, póréhagymán át a gyümölcsökig megint bármivel. De chilis babot is ettem kenyérrel, töltött káposztát szintén. Sőt, kapaszkodj meg, majdnem minden nap krumplit ettem, amitől annyira parázik mindenki, persze feleslegesen.

Nem az a gond azzal, amit írtál, hogy mik vannak benne, azt letojom, mindenki azt eszik, amit akar, hanem az a pontatlanság, ami a legtöbb netes "csodás fogyókúrát" jellemzi, amivel persze 2 nap alatt 10 kilót fogyhatsz. :D Elvegetálsz 1000-1100 kcal-on két hónapig, leadsz mondjuk 5 kilót, feltételezve, hogy nem Michelin baba alkatod van, aztán visszaállsz a normális étrendedre (ami nem normális, elvégre azért híztál el), ami magasabb kcal tartalmú, és szépen visszaszeded az egészet, mert éheztetted a szervezeted. A legkisebb, legvékonyabb nőnek sem alacsonyabb a kcal igénye 1200 kcal-nál, sőt. De ha te ezzel a kajálással heti 5 kg-t fogysz, ami marhára nem egészséges, akkor legalább 100-120 kg vagy, amihez meg ez a kaja édeskevés.

2021. jún. 14. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!