Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Iskola mellett hogyan tudnám...

Iskola mellett hogyan tudnám a fogyókúrám betartani?

Figyelt kérdés
Olyan fogyókúrát csinálok,hogy csak párolt zöldséget eszem, általában a reggelit kihagyom és ilyen light joghurtokat eszem és kávé helyett zöld teát iszok. De mivel újra beindult az iskola, így nehezebben tudom ezt megcsinálni, mivel van hogy reggel 8-tól délután 3 ig benn tartanak minket , ebédelni sincs időnk.. nem tudom mit csináljak max egy szendvicsre lenne időm de az meg szénhidrát és nem akarok abból sokat enni! ( ameddig nem jöttünk vissza nekem ez a diéta bevállt ,suli mellett soha se tudtam normálisan diétázni, így nem tudom mit csináljak)

2021. máj. 10. 21:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Mondjuk a sok étolaj?

[link]

Csekkold ezt, majdnem annyi a zsír benne, mint a szénhidrát. Az emberek szeretik az egészségtelen kajákat a ch-val azonosítani, pedig sok esetben ugyanannyi vagy akár több is a zsír az adott ételben. Péksütik, mekis burgerek is jó példák.

2021. máj. 11. 19:36
 22/28 anonim ***** válasza:

21 Ezt nekem írod? Rendben.

Könnyebbet kérdek.

Megeszel 1 kg cukrot.

Lerakódik benned zsírként vagy sem?

2021. máj. 11. 21:21
 23/28 anonim ***** válasza:
Valamennyi igen, de csak egy minimális. (Illetve úgy fogalmaznék, hogy sokkal, de sokkal kevesebb, mint ugyanennyi kalóriányi étolaj.) Amennyiben nem eszel mást, amiben van több zsír. Egyébként éppen kristálycukor növelésével kutatták ezt a tudósok, azt hiszem a cikkem egyik hivatkozásában is ez van. De ha gondolod szívesen előkeresem.
2021. máj. 11. 21:42
 24/28 anonim ***** válasza:

23 nem szükséges. Tegyük fel, hogy 100 gramm cukor felszívódik, hasznosul. Mi lesz a maradék 900 grammal?

Mennyi az a minimális, ami zsírrá alakul.

A többivel mi lesz?

2021. máj. 11. 21:55
 25/28 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy 900 g cukor "megmaradjon", olyan szinten zsírszegény étrend kell, amit nem fogsz csinálni, de rendben, tegyük fel, hogy 900 g cukor megmarad. Először is az energiaszüksglet kielégítése során jön a glikolízis, amely során a cukorból glikogén lesz, amelyet a sejtekben elraktározunk későbbi használatra. Ez ugye még mindig nem zsír, hanem glikogén. A glikogén raktárunk pedig meglehetősen nagy. De amúgy ez mind le van írva a cikkben, amit állítólag elolvastál. :)

"Furthermore, based on a ‘massive carbohydrate overfeeding’ study on human participants, the absolute capacity for glycogen storage was 15 grams of glycogen per kilogram of body weight (11).

In this study, the process of de novo lipogenesis—converting carbohydrates to fat—did not start until stored glycogen levels were approximately 500 grams. Furthermore, even at this level of glycogen saturation, it took 475 grams of carbohydrate per day to make just 150 grams of fat."

Idézet a cikkből, amit állítólag elolvastál.

2021. máj. 12. 08:46
 26/28 anonim ***** válasza:
Tehát legrosszabb esetben a 900 g cukorból lesz 150 g zsír a végén. Egy része glikogén lesz, a másik pedig a de novo lipogenesis során elég. 900 g zsír többlet meg úgy ahogy van elraktározódik. Tehát nagyon nem mindegy.
2021. máj. 12. 08:53
 27/28 anonim ***** válasza:
26 elolvastam a cikket, de te erősködtél hogy nem, vagy csak alig lesz szénhidrátból zsír. És állítani azt, hogy a cukrok nem hízlalnak, nem kicsit furcsa. Glikogén telítettség nem sportos életmód esetén hamar bekövetkezik, akkor meg minek erőltetted tovább azt, hogy a zsír az ami hízlal?
2021. máj. 12. 14:19
 28/28 anonim ***** válasza:

Akkor mégegyszer, amit az előző kommentemben írtam. 900 g cukorból, azaz 3600 kalóriányi szénhidrát többletből lesz mindössze 150 g zsír a cikk szerint. Amennyiben egész nap csak nagyon minimális zsírt fogyasztasz. Szerintem ez nevezhető minimálisnak. És ez csak a legrosszabb eset, amikor 500 grammnál már tele vannak a glikogén raktárak. Ez ugye 2000 kalória. Ahogy a cikk írja, a max glikogén kapacitás 15 g is volt /tskg. Ez egy átlagos, 75 kilós embernél 4500 kalóriányi cukor is lehet. De ha csak a minimum 500 grammal számolunk, akkor is 900 g többletből 150 g zsír lesz. A zsírból viszont mind a 900 zsír lesz. Tehát a zsír 6x jobban hízlal, ha így számolunk.

Azért a zsír hízlal, mert alapból a szénhidrátot égeted el elsőnek és a zsírt raktározod el. Tehát ha sok cukrot eszel, közvetlenül akkor sem a cukor fog hízlalni. Ezért nincs olyan egy átlagos étrenden, hogy szénhidráttöblet. Mert ha kalória többletben vagy, akkor is a zsír az, ami túl sok.

2021. máj. 12. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!