Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Iskola mellett hogyan tudnám...

Iskola mellett hogyan tudnám a fogyókúrám betartani?

Figyelt kérdés
Olyan fogyókúrát csinálok,hogy csak párolt zöldséget eszem, általában a reggelit kihagyom és ilyen light joghurtokat eszem és kávé helyett zöld teát iszok. De mivel újra beindult az iskola, így nehezebben tudom ezt megcsinálni, mivel van hogy reggel 8-tól délután 3 ig benn tartanak minket , ebédelni sincs időnk.. nem tudom mit csináljak max egy szendvicsre lenne időm de az meg szénhidrát és nem akarok abból sokat enni! ( ameddig nem jöttünk vissza nekem ez a diéta bevállt ,suli mellett soha se tudtam normálisan diétázni, így nem tudom mit csináljak)

2021. máj. 10. 21:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

"If the body can sufficiently meet immediate energy needs, glucose entering the cells is stored in the form of glycogen. Glycogen is sometimes referred to as the human body’s ‘storage form of glucose’ for later use "

A szervezet nem hülye. Az azonnali energiaigényt az inzulin segít bevinni, de a többi ahogy mondtam, go to zsír.

2021. máj. 11. 01:06
 12/28 anonim ***** válasza:
Amit idéztél, meg amit utána írtál, az nem ugyanaz. Olvasd tovább a cikket. Csak nagyon minimális százalékban képes zsírrá alakítani a szervezet a szénhidrátot (de novo lipogenesis).
2021. máj. 11. 01:10
 13/28 anonim ***** válasza:
A glikogén az nem zsír. Ha jól sejtem ezt érted félre. Máskülönben nem értem miért idézted.
2021. máj. 11. 01:12
 14/28 anonim ***** válasza:
Ami szénhidrát nem hasznosul az zsírként tárolódik. Így jó?
2021. máj. 11. 01:13
 15/28 anonim ***** válasza:
Olvasd tovább, ha már elkezdted. Le van írva, hogy miért nem. Nem fogja elraktározni a test a szénhidrátot zsírként, mert elégeti a zsír helyett, így a zsír megy a raktárba.
2021. máj. 11. 01:16
 16/28 anonim ***** válasza:
15 azt állítod tehát, hogy a szénhidrát nem alakul át zsírrá és raktározódik el a szervezetben?
2021. máj. 11. 01:23
 17/28 anonim ***** válasza:

Azt állítom, (nem én, hanem a táplálkozás tudományi szakértők) hogy csak egy nagyon minimális százalékban alakul át és raktározódik el. De olvasd végig a cikket. :)

Illetve ebben nem vagyok biztos, de talán az alkohol is így működik.

2021. máj. 11. 10:35
 18/28 anonim ***** válasza:
17 elolvastam végig a cikket, és kérdem. Megeszek egy nagy tortát. Lerakódik bennem zsírként a cukorfelesleg, igen vagy nem? Állításod szerint nem. Akkor hova kerül a véráramból?
2021. máj. 11. 15:47
 19/28 anonim ***** válasza:
A nagy torta pont a legjobb példa. A cukrot elégeted, a benne lévő zsír pedig elraktározódik. Tehát nem lesz cukorfelesleg, mert a szervezet a szénhidrátból akar elsődlegesen energiát nyerni. Így azt elégeti és marad a tortából bevitt zsír, mint elraktározandó felesleg. (Persze egy részét a zsírnak is fel tudod használni energiaként, csak ha már marad felesleg, az a zsírból lesz, nem a ch-ból.)
2021. máj. 11. 16:40
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
20 hol van a tortában zsír?
2021. máj. 11. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!