Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnék csökkenteni az...

Hogyan tudnék csökkenteni az édesség utáni vágyamon?

Figyelt kérdés

Most jöttem rá, hogy édesség függő vagyok. Egyetlen egy napot sem bírok ki, hogy ne egyek valami édeset. Szeretnék karcsúsodni, edzek mindennap, egyébként nem vagyok elhízott 162/56, viszont egyszerűen már nem akarom azt az egészségtelen dolgot bevinni a szervezetembe.

Ha nem eszek egy nap, az agyam egész nap diktálja, hogy csak egy szemet egyek, majd utána már csak azt veszem észre, hogy az egészet megettem. Persze már olyan bűntudatom van utána, hogy tükörbe nem bírok nézni. Mintha drog lenne, és segítség kéne leszokni róla. Hogyan tudnám?

2021. ápr. 6. 19:06
 1/8 anonim válasza:
én is küzdök ezzel én is függő vagyok, nem tudtam még legyőzni de sok szerencsét!
2021. ápr. 6. 19:10
 2/8 anonim válasza:
Nekem is ez a baj, meg a tesóim folyton szivatnak miatta
2021. ápr. 6. 19:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Nektek is sok sikert kívánok!

Nagyon akarok leszokni. Elzárom magamtól, gyümölcsöt eszek, de aztán mégis ott kötök ki.

2021. ápr. 6. 19:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress egészséges verziót. Pl 70-80%-os étcsoki, fehérjeshake.
2021. ápr. 6. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez egy öngerjesztő folyamat, minél több édességet eszel, annál jobban elszaporodnak az emésztőrendszeredben a cukrot bontó baktériumok. Minél többen vannak, annál több több cukrot kívánnak. Nézz utána a microbiomnak.

Sok embernek segített, hogy elkezdték táplálni a többi fajta baktériumot a szervezetükben és azok kerültek túlsúlyba. Ennek hatására kevésbé kívánják az édeséget.

Smoothiek, mindenféle zöldségek, rostok. Vannak már kifejezetten a microbiom támogatására létrehozott termékek, őrlemények.

Pl mi már ott tartunk, hogy egy tábla csoki hónapokig is ott ülhet az asztalon és nem nyúlunk hozzá. Egyszerűen nem kívánjuk. Én már vagy 2 éve nem ettem édességet.

2021. ápr. 7. 08:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem úgy sikerült, hogy nem tartottam otthon egyáltalán. Helyette vettem ízesített fehérjét, és azt ittam/iszom.
2021. ápr. 7. 08:20
 7/8 anonim ***** válasza:

A következők is állhatnak a hátterében:

[link]

Itt van néhány tipp:

[link]

Van még a zsírpáncél is, amikor az ember folyamatosan veszélyben érzi magát, ezért zabál, hogy védje magát a veszedelemtől. Bármilyen erős akaraterőt képes legyőzni.

2021. ápr. 7. 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Tele van a net cukormentes süti receptekkel. Ha az édesítőt is kerülni akarod, a datolyával nagyon jól lehet édesíteni.
2021. ápr. 7. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!